Σε συγκινητική ατμόσφαιρα παρουσιάσθηκε χθες στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο της 23ης Γιορτής Βιβλίου του Δήμου, το βιβλίο «Εσωτερικός Μετανάστης» του γνωστού δημοσιογράφου και δικηγόρου Νίκου Γερακάρη. Για το βιβλίο, την προσωπικότητα και την επαγγελματική διαδρομή μίλησαν οι γνωστοί δημοσιογράφοι Δημήτρης Κουμπιάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, διευθυντής του Sport Fm και OTE TVκαι η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ  Λίνα Κοντοπούλου, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Γερακάρης. 
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην 23η Γιορτή Βιβλίου του Δήμου, αναφέροντας ότι ο Κορυδαλλός παραμένει μια πόλη ζωντανή και δημιουργική, αφού εκατοντάδες συμπολίτες συμμετέχουν στα τμήματα και στις δράσεις πολιτισμού του Δήμου. Συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργο Μακρυνό, το Δ.Σ και του βιβλιοπώλες  της πόλης για την εξαιρετική φετινή διοργάνωση. Παραδίδοντας τη σκυτάλη στους ομιλητές για την παρουσίαση του «Εσωτερικός Μετανάστης» ανάφερε χαρακτηριστικά ότι η ιστορία της οικογένειας Γερακάρη είναι παράλληλα η ιστορία της Ελλάδας, με τους φόβους και τις αγωνίες της αλλά και την δύναμη, το πείσμα και τους αγώνες της. Με αμείωτη την φλόγα της προόδου στα στήθη, κατάφερε να αναστήσει τα παιδιά της, να τα μορφώσει, να τα βγάλει από την αφάνεια και την μιζέρια, με κόπο, αδιάκοπη δουλειά και όνειρα, όνειρα για το τώρα και το μέλλον. 
Ο Δ. Κουμπιάς, ο Χ. Σωτηρακόπουλος και η Λ. Κοντοπούλου αναφέρθηκαν στον συνάδελφο, δάσκαλο και φίλο Νίκο Γερακάρη, όπως τον έζησαν οι ίδιοι, ενώ ο Π. Γερακάρης διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου. Παράλληλα με την παρουσίαση της προσωπικής και οικογενειακής ιστορίας ενός παιδιού που ξεκινά από τη Μάνη και καταλήγει κυνηγημένο στον Κορυδαλλό, η δημοσιογραφική και επαγγελματική διαδρομή του Νίκου Γερακάρη, όπως εκτυλίσσεται στο βιβλίο, αλλά και όπως την αφηγήθηκαν οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι, συνδέθηκε με μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες, «αποκλειστικότητες» και επαγγελματικό ήθος, υπογράμμισαν οι ομιλητές. Μια πορεία που κέρδισε τελικά τον απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση του δημοσιογραφικού κόσμου, αλλά και όλων όσοι συνεργάστηκαν και γνώρισαν από κοντά τον Νίκο Γερακάρη. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Β΄ Πειραιά Εύη Καρακώστα και Νίκος Ορφανός, η Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ρένα Μεταξά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας, Λαμπρινή Μάνου, Νίκος Σούλης, Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μελάς, Καίτη Κυλάκου και Γιάννης Διάκος, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Ιωάννα Καλομπράτσου και Μαρία Διακάτου, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καλαμάρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Καπιτσίνος, Γιώργος Βιδάλης και Νίκος Χουρσαλάς, ο πρώην Βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Ανασόπουλος, πολλοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι Κορυδαλλιώτες από τα νεανικά χρόνια του Νίκου Γερακάρη
http://www.pireasnews.gr/
 
Top