Η Εθνική Νεανίδων στην οποία αγωνίζονται έξι «ερυθρόλευκες» στοχεύει στο βάθρο στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και αντιμετωπίζει το Σάββατο στο μικρό τελικό την Ιταλία

Με στόχο να συνεχίσουν την παράδοση των μεταλλίων για πέμπτη διαδοχική χρόνια οι Νεανίδες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται με τα χρώματα της Εθνικής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, αντιμετωπίζουν το Σάββατο (16:00) την Ιταλία στον μικρό τελικό. Οι 6 από τις 13 «ερυθρόλευκες» πολίστριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είναι η Ιωάννα Σταματοπούλου, η Βάσω Πλευρίτου, η Μίλβα Καλογεράκου και η Σίλια Λογοθέτη και φέτος έχουν γευτεί την χαρά της κατάκτησης της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών. Παράλληλα μαζί με τις προερχόμενες από την «ερυθρόλευκη» Ακαδημία, Μαντώ Δουρέκα και Άρτεμις Σαφέτη που επίσης αγωνίζονται στην Εθνική Νεανίδων έχουν κατακτήσει και τα εγχώρια πρωταθλήματα σε Νεάνιδες και Νέες Γυναίκες.

Μετά την ήττα στον ημιτελικό από την πανίσχυρη Ισπανία με 9-6 η εντυπωσιακή πορεία προς τον τελικό ανακόπηκε αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραμένει στον χορό των μεταλλίων. Έτσι το Σάββατο στις 16:00 θα επιδιώξουν κόντρα στην Ιταλία να συνεχίσουν την παράδοση των μεταλλίων για τα ελληνικά χρώματα. Μια παράδοση που ξεκίνησε το 2011 με το Χρυσό στις Νέες Γυναίκες στο Ευρωπαϊκό της Μαδρίτης και συνεχίστηκε με το χρυσό το 2012 που κατέκτησαν οι Νεανίδες στο Παγκόσμιο του Περθ, το Χρυσό το 2013 ξανά από τις Νεανίδες στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης και το Χρυσό το 2014 με τις Νέες Γυναίκες στο Ευρωπαϊκό στην Όστια.

 
Top