Στην προτροπή οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ να εμπιστευθούν την αγορά της Κούβας, ώστε να επενδύσουν για τα επόμενα χρόνια, προχώρησε ο Κώστας Μαργαρίτης.

Ο παλαίμαχος διαιτητής και από τους κορυφαίους στον χώρο του βόλεϊ και πλέον ατζέντης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΠΟΡ FM» αποκάλυψε πως με πολύ λιγότερα χρήματα οι ελληνικές ομάδες μπορούν να αποκτήσουν έναν διεθνή αθλητή και να γίνουν πολύ ανταγωνιστικές!

Μάλιστα ο πρώην διαιτητής υπενθύμισε ότι ο Ολυμπιακός είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος Ευρώπης το 1996 έχοντας στις τάξεις του τους Κουβανούς Χερνάντες και Σάντσες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μαργαρίτης

«Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθώ να αλλάξουν κάποια πράγματα στο κουβανικό βόλεϊ. Υπάρχουν 25-30 αθλητές της Κούβας στην Ευρώπη οι οποίοι δεν μπορούσαν να γυρίσουν στη χώρα τους αφού έφυγαν χωρίς άδεια και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Από την εποχή που ήμουν διαιτητής είχα κάποιες επαφές. Βοήθησα να έρθει στην Εθνική ο Χερέρα, αλλά και στη συνέχεια να βρουν ομάδες κάποιοι παίκτες. Το πρωτάθλημα το εγχώριο δεν είναι καλό και οι παίκτες δεν είχαν εμπειρίες. Έτσι ήρθαν στην Ελλάδα παλιότερα Χερνάντες και Σάντσες. Χάρη σε αυτούς ο Ολυμπιακός βγήκε Κυπελλούχος Ευρώπης, ενώ μεγάλοι παίκτες έπαιξαν και σε άλλες ομάδες, όπως ο Ντεσπέιν στον Ηρακλή, ο Μπρουκς που έχει παντρευτεί και μένει πια εδώ ή ο Σαρμιέντο.

Παρέδωσα ένα φάκελο με τις προτάσεις μου στο υπουργείο Αθλητισμού της Κούβας και αποφάσισαν να επιτρέψουν στον Χιμένες να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ. Ήταν ένα πείραμα που πέτυχε. Φέτος έγινε κάτι αντίστοιχο με τον Σεπέδα και μάλιστα θέλαμε να είναι συμπαίκτες αυτοί οι δύο. Από τον ΠΑΟΚ είχα πάρει εγγυήσεις γιατί αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μιλάμε για ομάδες φερέγγυες. Και στον Ολυμπιακό έχω στείλει προτάσεις ακόμη και για τη γυναικεία ομάδα και μάλιστα με χρήματα πολύ λιγότερα από όσα θα έπαιρνε ένας Ευρωπαίος.

Θα μπορούσαμε με το 1/10 του προϋπολογισμού άλλων ομάδων να τις χτυπήσουμε, με ένα μπάτζετ πολύ μικρότερο. Στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού έχω στείλει φάκελο με όλες τις παίκτριες της εθνικής Κούβας. Οι Κουβανοί που έρχονται στην Ελλάδα το κάνουν για το 1/2, 1/3 των χρημάτων που θα έπαιρναν σε άλλες χώρες.

Όταν παλιότερα οι παίκτες έφευγαν από την Κούβα κι έπαιρναν πολιτικό άσυλο, τα χρήματα πήγαιναν στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Εγώ απλά τους είπα γιατί να χάνουν αυτά τα χρήματα και να μην μπαίνουν στο δικό τους ταμείο. Ενώ οι παίκτες κερδίζουν σε εμπειρίες και επιστρέφουν καλύτεροι στην εθνική»

Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα έχει δυνατή ομάδα του χρόνου. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει καλές μεταγραφές ξένων και θα είναι ανεβασμένος, ενώ μια ομάδα που δουλεύει σωστά είναι η Σύρος».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top