Ιστορία έγραψε ο Ολυμπιακός κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα στην Α1 γυναικών. Τα κορίτσια του Σωτήρχου με επική ανατροπή επικράτησαν με 3-1 σετ της ΑΕΚ και από 0-2 νίκες το έκαναν 3-2 και πήραν την κούπα!
Ξεκίνησαν τους τελικούς με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 2-0 νίκες και ήθελε μία ακόμα για να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Πολλοί τις θεωρούσαν όχι απλά αουτσάιντερ, αλλά εύκολο θύμα. Τα κορίτσια όμως του Τέλη Σωτήρχου που και αυτός άκουσε πολλά από τους... ειδικούς, είχαν άλλα σχέδια.

Ήθελαν να γράψουν ιστορία και όλοι να μιλάνε γι' αυτές. Πως θα το έκαναν; Μόνο με την απόλυτη ανατροπή, με τρεις συνεχόμενες νίκες επί της παντοδύναμης μέχρι τότε ΑΕΚ, που είχε χάσει μόνο από τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Ε αρχικά πήγαν να την κάνουν με τις δύο συνεχόμενες νίκες και την ολοκλήρωσαν σήμερα στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 3-1 (21-25, 25-20, 24-26, 20-25) της Ένωσης και κατέκτησε έναν τίτλο που τόσο πολύ του έλειπε, αυτόν στο γυναικείο βόλεϊ. Οι «ερυθρόλευκες» έγραψαν ιστορία, δείχνοντας πως σε αυτή την σειρά των τελικών ήταν καλύτερες, καθώς εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα της ΑΕΚ.
Μια ΑΕΚ που μέχρι την τελευταία αγωνιστική φαινόταν... τρένο, μιας και δεν είχε κάνει ούτε ήττα. Στην τελευταία όμως έχασε από τον Παναθηναϊκό, στους τελικούς είδε και την Τοτσίδου να τραυματίζεται και στο τέλος έχασε μέσα από τα χέρια της το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην ιστορία της, δυσαρεστώντας τον κόσμο που γέμισε από άκρη σε άκρη το κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.  
Αντικείμενα με το τέλος
Μετά τον άσο της Χριστοδούλου που σηματοδότησε και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού, οι πρωταθλήτριες έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας έξαλα αυτή την τεράστια νίκη. Δυστυχώς όμως δεν έλειψαν οι ασχήμιες. Οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να πετάνε μπουκάλι, αλλά και κροτίδες, μέχρι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι παίκτριες της Ένωσης. Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου, μπήκαν μπροστά, σταματώντας έτσι τον κάθε ανόητο και γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.

 
Top