... ''ΡΩΓΜΕΣ'' ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ...
Ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προκάλεσε ένα ακόμα νομοσχέδιο με αποτέλεσμα να υπάρξει καταψήφιση διάταξης. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου του υπουργείου...
Ναυτιλίας και το άρθρο 19 το οποίο στην ουσία καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις των κατώτερων πληρωμάτων των ποντοπόρων πλοίων και των σκαφών αναψυχής το οποίο καταψηφίστηκε με την υποστήριξη και των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είχαν ζητήσει αλλαγές στο εν λόγω άρθρο προκειμένου να το στηρίξουν. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Κώστας Μουσουρούλης είχε δεσμευτεί να προχωρήσει στις κατάλληλες αναδιατυπώσεις τις διάταξεις προκειμένου να τους βοηθήσει να αλλάξουν στάση κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα να μην περάσει το άρθρο.  



Ειδικότερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το άρθρο 19 έχει ως εξής: Συνολικά ψήφισαν 268 βουλευτές: ΝΑΙ ψήφισαν 116, ΟΧΙ 151 και ΠΑΡΩΝ 1 βουλευτής



Πάντως ο κ. Μουσουρούλης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους υπερασπίστηκε την ρύθμιση λέγοντας ότι η δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων θα οδηγούσε τους πλοιοκτήτες να προσλαμβάνουν Έλληνες και όχι αλλοδαπούς εργαζόμενους και πρόσθεσε ότι θα επαναφέρει το θέμα σε επόμενο νομοσχέδιο.
Πηγή : protothema.gr
 
Top