Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και με σημερινή ανακοίνωσή του τονίζει ότι «μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πίσω από την οποία κρύφτηκε ο κ. Στουρνάρας, η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η διαδικασία πώλησης του κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ είναι στημένη»....


Αυτός, όμως, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται δήλωση του πρωθυπουργού στις 9 Οκτωβρίου 2011 στη ΔΕΘ, που έλεγε τα εξής: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αντί, λοιπόν, τα έσοδα του κερδοφόρου οργανισμού να κατευθυνθούν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική, τον υποεκτιμούν και τον χαρίζουν στους εντιμότατους φίλους τους και καταλήγει: «Άλλωστε, μόνο στη Βόρεια Κορέα και στην Ελλάδα γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί με έναν μόνο υποψήφιο. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι κανείς δεν έχει ασυλία».
 
Top