ReligionNewsBlog.com 
Οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια σκληρή και άσπλαχνη θρησκεία, υποστήριξε ο Ραφαέλ Αρόν, ψυχολόγος, σύμβουλος και διευθυντής του Συμβουλευτικού Κέντρου σχετικά με τις Καταστροφικές Λατρείες, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ( CultCounsellingAustralia).
Σύμφωνα με την ημερήσια Αυστραλιανή εφημερίδα «TheAge», η επισήμανση έγινε σε συνέχεια της απόφασης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης να θέσει περιορισμούς στον ορισμό των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, διότι ορισμένες σέκτες (cults), θρησκείες και παραθρησκευτικές ομάδες, χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να αποφεύγουν τη 
φορολογία.
Εξ άλλου, ο ελληνικής καταγωγής ανεξάρτητος γερουσιαστής Νικ Ξενοφών, ήγειρε εκ νέου το θέμα σύστασης εθνικού φορέα αντιμετώπισης των καταστροφικών λατρειών.
Ο Αρόν στοχεύει ειδικά στην πρακτική αποκλεισμού/ απομόνωσης, μια Βιβλική έννοια η οποία έχει διαστρεβλωθεί πλήρως από την οργάνωση των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
«Ακόμα περιμένω μια δικαιολογία, πώς μπορεί κάποιος να αποσχίσει ένα παιδάκι πέντε- έξι χρόνων, από την ευρύτερη οικογένειά του, επειδή οι γονείς του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τους λεγόμενους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», λέει.
Πρώην μέλη των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» αναφέρουν ότι η «απομόνωση» (shanning) συχνά περιλαμβάνει εκφοβισμό, απειλές, παρενοχλήσεις και παρακολουθήσεις, ώστε να εξαναγκάσουν τους «αποστάτες», ή μέλη που έχουν απομακρυνθεί, να επιστρέψουν πίσω.  

Το περιοδικό «Σκοπιά» (TheWatchtower) που εκδίδει η οργάνωση, χαρακτηρίζει τους «αποστάτες» ως «διανοητικά ασθενείς», απόβλητους, που «προσπαθούν να μολύνουν άλλους».
Ο κ. Αρόν χαρακτήρισε την τακτική της αποφυγής – απομόνωσης των πρώην μελών, ως «δρακόντεια, σκληρή και ανάλγητη». 
Από το aktines
 
Top