Αφού και οι δύο έβαλαν την υπογραφή τους για να ξεκινήσει το πογκρόμ των απολύσεων στο Δημόσιο, τώρα τους έπιασε ταυτόχρονα ο καημός για την πάταξη της ανεργίας. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, που βγήκαν... στη γύρα για να υποσχεθούν δουλειές των 500 ευρώ για μερικούς μήνες στους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους!
Την ίδια ώρα η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο για «νέα υποχώρηση των κυβερνώντων στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο» και για «υποταγή στην τρόικα». Επίσης κατηγορεί τόσο τον κ. Βενιζέλο όσο και τον κ. Κουβέλη ότι η συμφωνία για την απόλυση 14.000 υπαλλήλων αποτελεί σαφή παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόμενος από τον Πάρη Κουκουλόπουλο, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Χρήστο Πρωτόπαπα επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος», για να διαπιστώσει ότι η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Βέβαια, κουβέντα για το ποιος φταίει που οι άνεργοι συμπατριώτες μας έφτασαν το 1.500.000 άτομα και κυρίως για την αποτυχία του ΟΑΕΔ αλλά και των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που περιέκοψαν επιδόματα και δικαιούχους. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «κάβο εξαμήνου» και ισχυρίστηκε:...
«Εχουμε άμεση ανάγκη από 200.000 θέσεις προσωρινής απασχόλησης στους δήμους με την κοινωφελή εργασία και βέβαια σε ορισμένες θέσεις μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσίασε σε εκδήλωση τις θέσεις του για την ανάσχεση της ανεργίας στην εκδήλωση με θέμα: «Αμεση δράση για την κοινωνική προστασία». Οι κύριοι άξονες της πρότασης που καταθέτει η ΔΗΜ.ΑΡ. Είναι:
- Η αναμόρφωση των συστημάτων επιδότησης ανεργίας, με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και διεύρυνση των ωφελουμένων.
- Υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων, χωρίς προϋποθέσεις.
- Εκτακτες και εκτεταμένες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και στοχευμένης κατάρτισης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Top