Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση των βιβλίων της Παναγιώτας Μπλέτα στη γενέτειρά της Λακωνική γη,την Παρασκευή 19 Απριλίου. 
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον πολυχώρο Ερατώ στην περιοχή Σκάλα Λακωνίας να συναντήσει την Παναγιώτα και να μοιραστεί μαζί της τις σκέψεις , τις ιδέες της, τους προβληματισμούς της, τις ανησυχίες της για τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Mεταξύ αυτών, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα , ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γριπιώτης, ο πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Στρατηγάκος, ο Διοικητής Νοσοκομείου Σπάρτης Νίκος Κουφός οι Πρώην Αντινομάρχες Γιώργος Φωτεινάκος και Παναγιώτης Δήμας, ο πρώην Δήμαρχος Γερονθρών Παναγιώτης Τσιριγώτης , καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης. 
Οι ομιλίες άρτιες τεχνικά, μεστές αλλά και ανθρώπινες στοχοθετημένες στην ανθρωπιστική βάση των βιβλίων. 
Οι ομιλητές με εμπειρικό και γνωστικό πλούτο με πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο και δράση ανέπτυξαν εμπεριστατωμένες ομιλίες σχετικά με το έργο της Παναγιώτας Μπλέτα που όχι μόνο διέγειραν και προβλημάτισαν τη σκέψη του κοινού αλλά και συγκίνησαν με την προεκτάσεις που έδωσαν συνολικά στην πολύπλευρη προσωπικότητα της Παναγιώτας Μπλέτα. 

Ομιλητές ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος- Καθηγητής Πανεπιστημίου , ο Άλκης Πασαλίδης –Δημοσιογράφος, η Αγγελική Αντιμισιάρη –Φιλόλογος/Γυμνασιάρχης, η Αναστασία Βούλγαρη-Συγγραφέας και ο Σωτήρης Παπανικολάου-Δημόσιες Σχέσεις ενώ χαιρετισμούς απευθηναν η Νικολίτσα Λιαντίνη- Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύζυγος του Λάκωνα Δημήτρη Λιαντίνη και η Ιωάννα Βασιλακάκου - Φιλόλογος/Λυκειάρχης. 
Σε πολυτάλαντο άτομο λοιπόν άτομο αναδεικνύεται η Παναγιώτα Μπλέτα η δική μας Παναγιώτα με την εμφάνισή της και στο χώρο της λογοτεχνίας. Με σπουδές και μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη, έχει μέχρι σήμερα δοκιμαστεί με επιτυχία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και στην πολιτική, σε δύο τομείς που δύσκολα επιτρέπουν την παράλληλη δημιουργία έργων του λόγου. 
 Ο ποιητικός της λόγος -μια διέξοδος για κείνη- μας οδηγεί σε φωτεινά μονοπάτια αφήγησης, χαραγμένα ανάμεσα από λυρισμό, συμβολισμό, μεταμοντερνισμό. 

Ένα νέο ύφος ταιριαστό στις σύγχρονες απαιτήσεις τοποθετεί με σιγουριά την ποίησή της στο ανθολόγιο σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. 
Γλώσσα ατίθαση, πρωτοπόρα, άκρως ανατρεπτική και σαγηνευτική. 

 Tο πρώτο της βιβλίο, oι «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» φανερώνει την ομορφιά του απέριττου, το αψεγάδιαστο κάλλος του καλλίγραμμου κορμιού που αποτελεί έμπνευση για την καλλιτέχνη.. 
Η Γιώτα σμιλεύει περίτεχνα το λόγο, και αφαιρεί κάθε περιττή λέξη, κοσμώντας τα ποιήματά της με λέξεις κοφτές, στίχο συχνά μονολεκτικό, που υπερέχει ωστόσο σε νοήματα όσο και σε πλαστικότητα. Επιχειρεί μια διείσδυση στο γυναικείο ψυχισμό μέσα από το πρίσμα του έρωτα. 
Ποιήματα που αποπνέουν ωριμότητα και ερωτική μέθη.Το εξώφυλλο προσελκύει ιδιαίτερα την προσοχή και είναι από ελαιογραφία της ίδιας της ποιήτριας. 
 Το δεύτερο της βιβλίο “UNFUCK THE WORLD” σε ελεύθερη μετάφραση «ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», μέσα από τριάντα επτά συναπτά κείμενα, συνοδευόμενα από αντίστοιχα ποιήματα βυθισμένα στα βάθη των συναισθημάτων και των νοητικών προβληματισμών της δημιουργού με γλώσσα πλούσια και πολύσημη, διευρύνει τις διαστάσεις της σκέψης μας σχετικά με την θέση του ανθρώπου στη σύγχρονη πολύπλοκη κοινωνική πραγματικότητα. 
 Έργο ώριμο, άρτιο και από κάθε οπτική ολοκληρωμένο σηματοδοτεί ένα ακόμη κερδισμένο στοίχημα στην πορεία της Π. Μπλέτα.

Οι φωτογραφίες είναι από το notospress.gr
http://www.pireasnews.gr/
 
Top