Μέσω Iντερνετ θα «λανσάρει» τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου το ΤΑΙΠΕΔ. Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προχωρά στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών-αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου.

Η έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών αξιοποίησης ακινήτων, αναμένεται εντός του 3ου τριμήνου εφέτος και σκοπός είναι να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα εργαλεία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με το Ταμείο, θα πρόκειται για μια απολύτως διαφανή ηλεκτρονική αγορά, που θα παρέχει τη δυνατότητα προώθησης δημόσιων ακινήτων και διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών (e- auction), μέσα από ένα φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο marketing και ενημέρωσης, παρέχοντας εύκολη και άμεση πρόσβαση σε τεχνικά και νομικά στοιχεία των ακινήτων, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η ανάπτυξη και διαχείριση του συστήματος θα γίνει από την ΕΤΑΔ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. 
http://www.protothema.gr
 
Top