από το Γραφείο Τύπου
Με ανοικτό το στόμα θα έμειναν σίγουρα όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή γιορτή των παιδικών σταθμών του Πειραιά, αφού κατά τη διάρκεια της ακούστηκαν από παιδάκια...
προσχολικής αγωγής αυτοσχέδια ποιήματα που υμνούσαν τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο!

Η γιορτή των παιδικών σταθμών του Πειραιά είναι θεσμός για την πόλη που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και με αυτή κλείνει η προσχολική χρόνια. Συνήθως δε γίνεται στο Βεάκειο Θέατρο, φέτος λόγω των βροχοπτώσεων υπήρξε αναβολή και τελικά έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα Μέλινα Μερκούρη.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες γονείς, γιαγιάδες και παππούδες για να καμαρώσουν τα πρώτα δημόσια βήματα από τα παιδιά και εγγόνια τους. Με έκπληξη ωστόσο διαπίστωσαν όλοι ανάμεσα στα στιχάκια που είθισται να εκφωνούν οι μαθητές των τριών και των τεσσάρων χρονών να ακούγονται προπαγανδιστικά λόγια για τον δήμαρχο που με τα μαγικά του έκανε παιδικές χαρές και αλλά έργα στον Πειραιά!

Είναι αδιανόητο, κι όμως, κάποιοι «φωστήρες» έβαλαν τα μικρά παιδιά στην πιο γλυκιά ηλικία της αθωότητας τους, ενώ δεν έχουν μάθει καλά καλά να μιλάνε, να περνούν πολιτικά μηνύματα. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Πειραιά στη σύντομη ομιλία του, που προηγήθηκε, είπε ότι εργάζεται για τις μελλοντικές γενεές και όχι για τις μελλοντικές εκλογές... 

«Αυτά που συνέβησαν χθες συνιστούν ντροπή για την πόλη μας και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι πρωτοφανή και ανήκουστα. Τα παιδιά πρέπει να μένουν μακριά και έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και προεκλογικά παιχνίδιά. Δεν ξέρω εάν έγιναν σε γνώση του δημάρχου, όμως κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για αυτές τις εκτροπές και να υποβάλλουν εδώ και τώρα την παραίτησή τους», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας.
 
Top