Βέβαιος ότι μετά τις εκλογές στην Γερμανία θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο ειδικός του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για θέματα πραγματικής οικονομίας Κάι Κάρστενσεν και προειδοποίησε τους Γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.
Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου ο κ. Κάρστενσεν και προέβλεψε, ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά "πάση δυνάμει" για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να ματώσουν.
"Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού", δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση.
"Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί διαμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά", διευκρίνισε.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr
 
Top