O υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, Gerry Lane (Brad Pitt) και η οικογένεια του βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα θανάσιμο ιό που "μεταμορφώνει" σε ζόμπι όσους εκτίθενται σε αυτόν. Όλα ξεκινούν σε ένα κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης όπου μια πολύ δυνατή έκρηξη από μετεωρίτη καταστρέφει τα πάντα και προκαλεί τον πανικό στο σύνολο του πληθυσμού. Ενώ αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες περνούν ξυστά δίπλα τους και ελικόπτερα κατευθύνονται προς το μέρος τους οι Lanes βρίσκουν τρόπο διαφυγής και καταλήγουν σε ένα αεροπλανοφόρο στις ακτές της Νέας Υόρκης. Ο Gerry θα αφήσει την οικογένεια του ασφαλή και θα ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο ώστε να σταματήσει την πανδημία που απειλεί με καταστροφή ολόκληρη την ανθρωπότητα...

Η νέα ταινία Αποκάλυψης του Marc Forster με πρωταγωνιστή τον εντυπωσιακό Brad Pitt στο ρόλο του αγωνιστή πατέρα, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Max Brooks. Το βιβλίο κάνει εκτενής αναφορές στο πως αυτή η πανδημία των ζόμπι εξαπλώνεται ξεκινώντας την ιστορία από την Κίνα και ένα μικρο παιδί που φέρει πρώτο τον ιό (αναφερόμενο και ως patient-zero). Η ταινία που θα δούμε απ την άλλη περιλαμβάνει μετεωρίτες, ζόμπι εξελιγμένα που κινούνται σαν αιλουροειδή και έναν κακό χαμό σε ολόκληρη τη Γη. Υποψιαζόμαστε δε πως στο τέλος ο ομορφάντρας μας, θα δώσει την λύση και ταυτόχρονα θα αφήσει με νόημα να εννοηθεί ότι έχει και συνέχεια!

Γενικότερα η ιστορία είναι χιλιοειπωμένη! Σαφώς και θα δούμε μια διαφορετική προσέγγιση αλλά δεν παύει η ουσία του φιλμ να μας φέρνει στο μυαλό πολύ εύκολα τουλάχιστον 5 παρόμοιες παλαιότερες παραγωγές. Εφετζίδικη ταινία με την συμμετοχή του υπέρτατου κράχτη και δικαίως, Brad Pitt λοιπόν, από 27 Ιουνίου στους κινηματογράφους...Καλή προβολή...! 

 
Top