Πρωτοφανής αθλιότητα σε βάρος της Μήλου στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου. Για“τεχνικούς λόγους” έκλεισαν το μνημείο των Κατακομβών, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την ώρα που... 


ήταν γνωστό από ημέρες, ότι ήταν προγραμματισμένη τριήμερη εκδρομή μεγάλης ομάδας Κρητικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χθες το μεσημέρι σε γνώση των δυο υπαλλήλων που εργάζονται για την φύλαξη του μνημείου, “ήρθε” υπηρεσιακό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι Κατακόμβες θα παραμείνουν κλειστές για τεχνικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει άλλη διευκρίνιση.

Σήμερα το πρωί οι πρώτοι επισκέπτες βρέθηκαν προ εκπλήξεως! Το μνημείο ήταν κλειστό ενώ μια κυρία, πληροφορούσε τους επισκέπτες ότι οι Κατακόμβες είναι κλειστές για τεχνικούς λόγους. Ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος. Ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης πληροφορήθηκε το αιφνιδιαστικό “λουκέτο” στις Κατακόμβες και άρχισε τις προσπάθειες για να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος από το υπουργείο Πολιτισμού (Β Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) για να υπάρξουν διευκρινίσεις για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του μνημείου.

To λουκέτο προήλθε από την Β’ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και παραμένει άγνωστο αν πέραν των δυο κυριών που απασχολούνται στις Κατακόμβες αν το κλείσιμο έγινε γνωστό σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ακόμη η κα Ζαμπέτα Ραπανάκη υπάλληλος του μνημείου, ενημέρωσε σήμερα το πρωί το τουριστικό γραφείο του δήμου στον Αδάμαντα, για το πρόβλημα που υπήρχε και ότι οι Κατακόμβες θα παραμείνουν για άγνωστο αριθμό ημερών κλειστές.

Με επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ο δήμαρχος Μήλου σημειώνει, ότι το νησί της Αφροδίτης με την προσπάθεια των κατοίκων αλλά και της πολιτείας έφθασε να συμπεριληφθεί στο top 10 του παγκόσμιου τουρισμού. Ο δήμαρχος στη συνέχεια της επιστολής του καλεί τον πρωθυπουργό και την υπουργού Τουρισμού να απομακρύνουν ως “επικίνδυνη” την κα Αικατερίνη Δελαπόρτα διευθύντρια της Β Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο δήμαρχος νωρίτερα επισκέφθηκε το χώρο του μνημείου και ζήτησε συγνώμη από τους επισκέπτες που βρέθηκαν σε αυτήν τη πρωτοφανή αδιαφορία, δείγμα της τραγικής λειτουργίας της κρατικής μηχανής. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει ο όρος “τεχνικοί λόγοι” που επικαλείται το υπουργείο Πολιτισμού. Το επόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται στη Μήλο, ο καθιερωμένος ετήσιος γιορτασμός στη μνήμη των πρώτων χριστιανών που έζησαν και μαρτύρησαν στις Κατακόμβες του νησιού.  

 
Top