Η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά τη φετινή σεζόν να πέσει κάτω από την 15η θέση στα rankings της UEFA, κάτι που θα... «κόψει» το δεύτερο εισιτήριο της χώρας μας από το Champions League.

Όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sdna.gr"...

Η κακή βαθμολογική συγκομιδή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βάζει σε σοβαρό κίνδυνο το δεύτερο εισιτήριο της χώρας μας στο Champions League τη φετινή σεζόν. Τη δεδομένη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA με 22.800 βαθμούς διαθέτοντας πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, τόσο η Κροατία, όσο και η Ρουμανία (που συνεχίζουν τέσσερις με εκπροσώπους) έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και σε περίπτωση που οι ελληνικές ομάδες την προσεχή εβδομάδα δεν μαζέψουν βαθμούς, τότε η 14η θέση μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο.

Οι κροατικές ομάδες έχουν μαζέψει ήδη 2.500 βαθμούς με την Κροατία να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την Ελλάδα με συνολική συγκομιδή 22.625 βαθμών στην 15η θέση, τη στιγμή που η Ρουμανία ακολουθεί στη 16η με 21.350 βαθμούς.

Αν τη φετινή σεζόν το κακό αυτό σενάριο επιβεβαιωθεί και η Ελλάδα πέσει κάτω από την 15η θέση της UEFA, τότε η χώρα μας από τη σεζόν 2018-2019 θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και από πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πέσει στους τέσσερις. Το εισιτήριο που θα χάσει η Ελλάδα θα είναι αυτό που επιτρέπει στον δεύτερο της Super League να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο κίνδυνος να χαθεί το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι τεράστιος. Αυτό κάνει ακόμα κρισιμότερη τη βδομάδα που έρχεται για τις ελληνικές ομάδες οι οποίες τόσο στα προκριματικά του Champions League όσο και στα προκριματικά του Europa League θα πρέπει να πάρουν προκρίσεις που θα δώσουν βαθμούς στη χώρα μας και θα βελτιώσουν τη δεινή βαθμολογική της κατάσταση στην ειδική βαθμολογία της UEFA.


http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/07/2-champions-league.html
 
Top