Η έδρα της Χάποελ... απόρθητο φρούριο! Ο Λουκάς Βύντρα μιλά στο Gazzetta.gr για τα όσα έζησε στην έρημο Νεγκέβ και χτυπά... καμπανάκια στον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά....

Το πρωί της Πέμπτης η εφημερίδα «Yediot» κυκλοφόρησε με τίτλο «Το Ηφαίστειο δεν εξερράγη… Δεν ήταν μια εχθρική έδρα, ένα ηφαίστειο όπως περίμεναν οι παίκτες της Χάποελ. Τώρα, όλα θα κριθούν στη δική της έδρα – καμίνι, εκεί όπου μπορεί να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Το βράδυ της Τετάρτης η Χάποελ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Turner Stadium» και ήδη υπάρχει Sold out. Περισσότερα από 15.000 Ισραηλινοί θα κάνουν τα πάντα για να σπρώξουν την ομάδα τους στην πρόκριση και σύμμαχος οι... 37 βαθμοί, αλλά και η αποπνικτική ατμόσφαιρα στην έρημο Νεγκέβ!

Η Χάποελ κατάφερε την πρώτη χρονιά που κατασκεύασε το γήπεδό της να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Επειτα από 40 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή και σύμμαχός της ήταν η νέα έδρα. Μπήκε στις 9 Νοεμβρίου του 2015 και από τότε δεν έχασε ποτέ στο πρωτάθλημα. Η πληρότητα άγγιζε το 85%-90% σε κάθε ματς, ενώ στα ντέρμπι δεν έπεφτε καρφίτσα. Είναι χτισμένο σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ και η ακουστική του μπορεί να... τρελάνει τον αντίπαλο!

Ο Λουκάς Βύντρα έζησε την ατμόσφαιρα στο «Turner Stadium» και μιλά για τις δυσκολίες που περιμένουν τον Ολυμπιακό.

«Δεδομένα το πιο μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι οι συνθήκες. Θα παίζουν στους 31 βαθμούς και θα νιώθουν 40! Αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 35 τότε η κατάσταση θα είναι δυσκολότερο. Είναι άσχημο πολύ όλο αυτό και το βίωσα και εγώ». 

Συνεχίζοντας για τον καιρό επισήμανε πως «Σκεφτείτε το σαν συνθήκες Κύπρου. Πολύ ζέστη και πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας. Πάνω από 31 - 32 βαθμούς Κελσίου την ημέρα του αγώνα αλλά όπως είπα και πριν αισθάνεσαι πως παίζεις με πιο υψηλή θερμοκρασία την ώρα του ματς».

Αναφορικά με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις ο Βύντρα υπογράμμισε «Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Αξίζει τον κόπο να παίξει κανείς εκεί. Οι οπαδοί τους είναι πολύ παθιασμένοι και η ατμόσφαιρα δυσκολεύει τον αντίπαλο. Θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό όλο αυτό».

Πως θα παίξει η Μπερ Σεβά τώρα που χρειάζεται γκολ; Θα παίξει με τρεις στόπερ; «Δεν το νομίζω. Θεωρώ πως η Χαποέλ δεν θα παίξει τόσο αμυντικά. Και οι δύο θα πάνε για να παίξουν καλά και επιθετικά και με στόχο να περάσουν. Έτσι όπως πήγε το πρώτο ματς θα είναι σαν ένα... ντέρμπι».

Κλείνοντας ο έμπειρος άσος έκανε μνεία και στον Ολυμπιακό: «Επειδή γίνεται λόγος για το πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο είναι να περάσει. Αυτό πρέπει να γίνει να προκριθεί. Και φυσικά αυτό είναι κάτι που μπορεί να καταφέρει. Έχει τις δυνατότητες να αποκλείσει την Χαποέλ και να συνεχίσει. Και ξαναλέω δεν παίζει ρόλο σε αυτήν την φάση η ποιότητα του ποδοσφαίρου, αλλά ο στόχος σου».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/07/blog-post_6844.html
 
Top