Στο κέντρο και σε γειτονιές του Πειραιά βρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Μώραλης προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη, να επιθεωρήσει εκείνα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και για να ενημερωθεί σχετικά με τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Για τον λόγο αυτό τον Δήμαρχο Πειραιά συνόδευσε κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, Οδοποιίας και Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον Γ.Γ. του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τον σύμβουλο Δημάρχου για τεχνικά θέματα κ. Μύρωνα Σπιθάκη, καθώς και τους Διευθυντές του Δήμου, Οδοποιίας κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη και Πρασίνου κ. Ανδρέα Δρίτσα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος βρέθηκε στο κέντρο του Πειραιά και πραγματοποίησε αυτοψία σε όλο το μήκος της Σωτήρος Διός, όπου πραγματοποιούνται οι τελικές εργασίες ανακατασκευής του πεζοδρόμου. Ο κ. Μώραλης συζήτησε με τους καταστηματάρχες και ζήτησε επίσπευση των εργασιών, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του λιμανιού έλεγχος των πεζοδρομίων από τον Πύργο μέχρι τον σταθμό του Πειραιά και το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δυνατότητα ανακατασκευής και του υπόλοιπου κομματιού άμεσα και όχι όταν ολοκληρωθούν τα έργα του μετρό.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Ε’ Δημοτική Κοινότητα, όπου επιθεώρησε τις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις περίπου 25.000 τ.μ. που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, ενώ για κάποιους δρόμους με μεγάλη κλίση που τεχνικά δεν ήταν δυνατόν να ασφαλτοστρωθούν, όπως η Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, θα εξεταστεί διαφορετική μέθοδος αποκατάστασης του οδοστρώματος. Πραγματοποιήθηκε επίσης, αυτοψία στην οδό Καλλικρατίδος, η οποία διανοίχθηκε πρόσφατα αλλά και στον λόφο του Βώκου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσης παρέμβασης στην παιδική χαρά. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι επιθεώρησαν επίσης τη νέα παιδική χαρά που κατασκεύασε ο Δήμος στην Καπετάν Γέρμα, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε ικανοποιητική κατάσταση. Ο Δήμαρχος είχε επίσης τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις επεμβάσεις και τα έργα που γίνονται στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα από τον Δήμο, αλλά φυσικά τόνισαν ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί.

 Ακολούθως ο κ. Μώραλης βρέθηκε στην  Δ΄ Δημοτική Κοινότητα στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα σημεία όπου πρόσφατα κατεδαφίστηκαν από τον Δήμο, τρία εγκαταλελειμμένα και άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την δημόσια υγεία ακίνητα. Στα σημεία αυτά γίνονται εργασίες ανάπλασης που περιλαμβάνουν κατασκευή των πεζοδρομίων, πλακόστρωσης, φύτευση δέντρων και περίφραξη του χώρου. Επιπλέον, επισημάνθηκε η παρουσία ακόμα ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου, το οποίο αποτελεί εστία μόλυνσης στα Καμίνια κοντά στο πάρκο Σμυρλή, για το οποίο θα αναζητηθούν τρόποι άμεσης παρέμβασης. Επίσης, έγινε έλεγχος από τον Δήμαρχο στις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στα πεζοδρόμια περιμετρικά του Πάρκου Δηλαβέρη, ενώ διαπιστώθηκε και η ανάγκη τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στην οδό 25ης Μάρτιου από την Αγίων Αναργύρων έως τη Θηβών, προκειμένου να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα και εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών αποτελούν για εμάς βασική προτεραιότητα και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά, για να ενημερωθούμε και να διαπιστώσουμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Τα προβλήματα είναι πολλά, όπως επίσης και οι αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να παρέμβουμε όπου και όπως επιθυμούμε. Όμως το προσπαθούμε καθημερινά. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί πολλές παρεμβάσεις, μεγάλες ή μικρότερες που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, παιδικές χαρές. Δεν επαναπαυόμαστε. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν και να ολοκληρωθούν, όμως μέρα με την ημέρα ο Πειραιάς αλλάζει και θα αλλάζει προς το καλύτερο».
 
Top