Σε ενωτικό κλίμα για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 18 Δήμων – μελών του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), επανεκλέχτηκε, ομόφωνα, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης [φωτο, πρώτος αριστερά].   
Νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε, επίσης ομόφωνα, ο κ. Δημοσθένης Σταματάτος από το Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, που έχει μακρά θητεία στη διοίκηση του Συνδέσμου. Ο κ. Δημήτρης Τσατσαμπάς με δήλωση του τόνισε ότι, δεν επιθυμεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ως αντιπρόεδρος, εκφράζοντας την στήριξή του στο πρόσωπο του Δημοσθένη Σταματάτου. Προτάθηκε, όμως, και εκλέχτηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ).    

Επίσης, στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχτηκαν έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη: Ο κ. Μιχάλης Ευθυμιάδης από τον Δήμο Κορυδαλλού, ο κ. Ανδρέας Λεωτσάκος από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και ο κ. Γιάννης Παντελεάκης από τον Δήμο Κηφισιάς.

Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν ο κ. Γιάννης Μαυροειδάκος από τον Δήμο Φυλής και ο κ. Γιάννης Γκολφινόπουλος από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.     

Με απόφαση του Προέδρου, ως Εντεταλμένοι Σύμβουλοι αναλαμβάνουν οι: Γιώργος Γκόγκος από τον Δήμο Κορυδαλλού, Στράτος Δασκαλάκης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κώστας Γεωργόπουλος από τον Δήμο Αιγάλεω και Νόρα Γαλανοπούλου από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Προηγήθηκε ενημέρωση του Δ.Σ. από μέλη της Διοίκησης για τη λειτουργία του Συνδέσμου, των περιβαλλοντικών δράσεων, την εκτέλεση έργων και την υποδοχή του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια διαδικασία απολογισμού της προηγούμενης Διοίκησης, με το Σώμα να αναγνωρίζει ομόφωνα το σημαντικό έργο της απελθούσας Διοίκησης, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην πλήρη ενημέρωση των μελών του και στη διάφανη λειτουργία. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε το γεγονός της ομοφωνίας σε 1.624 από τις 1.632 αποφάσεις των οργάνων διοίκησης τα προηγούμενα δύο χρόνια, παρότι στη διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές δυνάμεις.    

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ, τιμήθηκε με απονομή πλακέτας για την πολύπλευρη προσφορά του ο αντιδήμαρχος Αθήνας Γιώργος Αποστολόπουλος. Στον χαιρετισμό του στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΕΣΥΔΑΠ, η οποία ήταν ιδιαίτερα επωφελής για τους πολίτες. 

Τέλος, η εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Πειραιά Σοφία Χαλικιά, εκ μέρους των φιλοζωικών σωματείων, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων από το ΔΙΚΕΠΑΖ.  

Ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης αμέσως μετά την εκλογή του τόνισε ότι: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη του Δ.Σ. για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου. Η νέα διοίκηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς όφελος των Δήμων – μελών του Συνδέσμου, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στο κλίμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας που έχει καθιερωθεί, με τελικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top