Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προκάλεσε η λειτουργία της κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς (παζάρι) την παραμονή των Χριστουγέννων στον Πειραιά. 

Σε κοινή ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης είχε προειδοποιήσει για την πρόθεση της παράνομης λειτουργίας της κυριακάτικης αγοράς την παραμονή των Χριστουγέννων, με επιστολή του στις 21/12/2016, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, τον δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. 

Στην επιστολή αναφερόταν σαφώς πως σύμφωνα με την υπ' αριθμ' 124218/Κ1-1910 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο, καθόσον σε καμία διάταξη του σχετικού νόμου (ν.4264/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) δεν προβλέπεται η αλλαγή ή η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας των κυριακάτικων αγορών σε άλλη ημέρα, σε περίπτωση επίσημης αργίας. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εκφράζει την απορία του για την αδυναμία να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και διά μέσου της σιωπηλής ανοχής να αναπτύσσονται παράνομες ενέργειες. Όπως προσθέτει, πέρα από τις συγκεκριμένες περίπου 150 «νόμιμες» άδειες της κυριακάτικης αγοράς αναπτύσσονται τουλάχιστον άλλοι 150 παράνομοι πάγκοι, στους οποίους επιτελείται μεγάλη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων κ.λπ. χωρίς φυσικά ίχνος παραστατικών. 

«Οι επιχειρήσεις του Πειραιά, που πέρα από τις δραματικές συνέπειες της κρίσης αντιμετωπίζουμε και σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα, συνδεδεμένα σε μεγάλο βαθμό με τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των έργων του τραμ και του μετρό, πληρώνοντας βέβαια παράλληλα και τα ακριβότερα ίσως δημοτικά τέλη στην επικράτεια, πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τήρηση της νομιμότητας στην πόλη μας για την προστασία του νόμιμου εμπορίου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
Top