Σε ένα παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γεμάτο Άγιο-Βασίληδες, δεντράκια, καλικάντζαρους και νεράιδες, μετέφεραν σήμερα μικρούς και μεγάλους τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών (2ος, 3ος και 5ος),  κατά τη διάρκεια των εορταστικών τους εκδηλώσεων στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ».

Οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές, μέσα από τις παιδικές τους παραστάσεις με θέματα: «Τρία δώρα για τον Άι Βασίλη», «Οι Καλικάντζαροι», «Πρωτοχρονιάτικα Μπερδέματα» και «Το τραίνο των Χριστουγέννων», έστειλαν μηνύματα αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης, εισπράττοντας  το πιο θερμό χειροκρότημα των γονιών τους και όλων των παρευρισκόμενων. 


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Χρόνια πολλά σε όλους. Μια από τις πιο όμορφες στιγμές είναι να βλέπουμε τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών στις γιορτινές τους παραστάσεις. Είναι ημέρα χαράς, χαμόγελου  και για τους γονείς, αλλά και για τους δασκάλους, αλλά βέβαια και για εμάς. Είναι πραγματικά ιδιαίτερες ημέρες αυτές και τις κάνουν ιδιαίτερες η παρουσία και τα χαμόγελα  των παιδιών.
Στους Βρεφονηπιακούς γίνεται συστηματική προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή.  Κάποια από τα προβλήματα έχουν επιλυθεί και  προσπαθούμε συνεχώς να επιλύουμε προβλήματα. Είμαστε κοντά σας όπως είναι δίπλα σας και η πολιτική προϊσταμένη η κα Ζηλάκου και η Διευθύντρια κα Βασίλαινα και κυρίως το προσωπικό των Σταθμών, το οποίο καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καλύπτει δομικές αδυναμίες.
Φέτος είχαμε τη χαρά να λειτουργήσουμε έναν νέο, υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Δηλαβέρη, σε ένα ωραίο κτίριο με καλές υπηρεσίες. Μακάρι να μπορούσαμε να ανοίξουμε και άλλους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Δεν είναι εύκολο, ωστόσο το  προσπαθούμε, το σχεδιάζουμε.
Νομίζω πως έχει αρχίσει να φαίνεται και στους Σταθμούς, αλλά  και  στην πόλη ότι δουλεύουμε, είμαστε κοντά στα προβλήματα και το παλεύουμε. Άλλα τα κερδίζουμε, άλλα μας κερδίζουν, αλλά γίνεται μια σημαντική και ειλικρινής προσπάθεια στους περισσότερους τομείς.  Θέλω να πιστεύω ότι όπως  και ο Πειραιάς θα αλλάζει προς το καλύτερο χρόνο με το χρόνο, έτσι και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα αλλάζουν χρόνο με το χρόνο προς το καλύτερο με υπομονή, με πίστη.
Είναι ημέρες γιορτινές και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, να έχουμε ελπίδα, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και στη χώρα, αλλά και στην πόλη. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό, τουλάχιστον για τον Πειραιά, αρκεί η χώρα να σταθεί όρθια και να είμαστε εδώ όλοι μαζί ενωμένοι στον Πειραιά, ανεξαρτήτως διαφορετικών αντιλήψεων ή  πεποιθήσεων. Νομίζω ότι σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πόλης,  αυτές οι διαφορές πρέπει να πάνε στην άκρη. Έχουν πάει σε έναν βαθμό και δουλεύουμε όλοι μαζί.
Να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Η κα Ζηλάκου σας είπε ότι δυστυχώς,  λόγω των αλλαγών που έγιναν στον Ο.Λ.Π.,  καθυστέρησε η διαδικασία και δεν είχαμε φέτος τη χαρά,  να δώσουμε σήμερα τις δωροεπιταγές που παίρνουν τα παιδιά. Θα τις δώσουμε όμως αύριο στους Σταθμούς και θα είναι ο ίδιος αριθμός. Να ευχηθώ λοιπόν υγεία στα παιδιά και σε σας επιτυχίες και εύχομαι την ίδια ημέρα του χρόνου εδώ, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε λιγότερα προβλήματα.
Επίσης, να ευχαριστήσω όλους για την παρουσία, τους Αντιδημάρχους, τον φίλο Μάρκο Σεφερλή στον οποίο εύχομαι να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία στο Δελφινάριο για πολλά ακόμη χρόνια,  για να δίνει  χαρά σε μεγάλους και μικρούς. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους κοντά στον Πειραιά. Να είστε καλά όλοι. Καλή χρονιά».         

 Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου, ανέφερε:
«Με τη σειρά μου κι εγώ σας καλωσορίζω στον δημοτικό κινηματογράφο «Σινεάκ» και σας ευχαριστώ ολόψυχα που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.
Ξεκινάμε λοιπόν να μετράμε αντίστροφα τις ημέρες για τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, της ωραιότερης περιόδου του χρόνου με εκδηλώσεις που στο επίκεντρο έχουν τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε  να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε, για να απολαύσουν αυτές τις όμορφες γιορτές.
Τα Χριστούγεννα είναι αφιερωμένα στα παιδιά. Στα παιδιά όλου του κόσμου που είναι οι μικροί πρωταγωνιστές που με τον μοναδικό τους τρόπο στέλνουν σε όλους μας μηνύματα αγάπης, χαράς και ελπίδας για  ένα καλύτερο μέλλον.
Και φέτος με απεριόριστη χαρά θα παρακολουθήσουμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές που μας προετοίμασαν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί των  2ου, 3ου και 5ου  Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη διαρκή και αδιάκοπη στήριξή του, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, τη Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Βασίλαινα και το βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου.
Φέτος, αυτά τα Χριστούγεννα, ας δώσουμε πολύ από τον χρόνο μας σε αυτούς που αγαπάμε.
Και φέτος ο Δήμαρχος εξασφάλισε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένα πολύ καλό δώρο για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας. Λόγω αλλαγής διοίκησης του ΟΛΠ, οι δωροεπιταγές παιχνιδιών από γνωστό κατάστημα θα δοθούν μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας τιμάτε με την παρουσία σας σήμερα στις εκδηλώσεις μας. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Να είστε όλοι καλά». 

Ο γνωστός ηθοποιός κ. Μάρκος Σεφερλής  χάρισε  χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Χρόνια πολλά σε όλους. Ο Δήμαρχος μίλησε για αισιοδοξία. Αυτό είναι ένα συναίσθημα που χρόνια τώρα προσπαθώ  να μεταδώσω και στον κόσμο με  όλα αυτά που κάνουμε στην τηλεόραση και στο θέατρο. Να «περάσω» την αισιοδοξία. Δύσκολη η ζωή, ωραία όμως πάρα πολύ, αλλά πρέπει να την βλέπουμε με αισιοδοξία και με χαμόγελο.
Σήμερα, εδώ ήρθαμε να πάρουμε μαθήματα αισιοδοξίας από τα μικρά παιδιά. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι κοντά σας. Ήρθα πέρυσι τέτοιο καιρό και πέρασα πάρα πολύ ωραία. Είμαι και φέτος πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι κοντά σας.
Όπως είπα και πέρυσι πήρα μαθήματα υποκριτικής από τα παιδιά. Ένας  καλλιτέχνης όσο μεγαλώνει πρέπει να εξελίσσεται, να βελτιώνεται και τα παιδιά  επειδή έχουν αυτήν την ειλικρίνεια και την αγνότητα μέσα τους και στο παίξιμό τους, πραγματικά δίνουν μαθήματα και σε μας τους πιο παλιούς ηθοποιούς.  Έτσι και σήμερα ελπίζω να περάσουμε πάρα πολύ καλά όπως και πέρυσι.  Χρόνια πολλά, καλές γιορτές και ας περιμένουμε το καλύτερο που σίγουρα θα έρθει».     

Να σημειωθεί ότι, από αύριο θα μοιραστούν δωροεπιταγές παιχνιδιών σε όλα τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών, οι οποίες είναι προσφορά του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Στην εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης. Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Σαρρή, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτα Γκόλφης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Πεφάνης.   

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου ψυχαγώγησε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μικρούς και μεγάλους.
 
Top