Τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης» στην ακτή Ποσειδώνος στον Πειραιά, επισκέφθηκε (29/12)η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Στη συγκεκριμένη δομή, που λειτουργεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές και εποπτεύεται από τους επόπτες υγείας της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας, φιλοξενούνται για ύπνο περίπου 50 άτομα, ενώ περίπου άλλα 100 σιτίζονται. Επίσης, άλλες 150 οικογένειες λαμβάνουν καθημερινά τρόφιμα για το σπίτι, ενώ 100 άτομα επιπλέον είναι σε λίστα αναμονής. Στο συγκεκριμένο χώρο εργάζονται 33 άτομα, η μισθοδοσία και η ασφάλιση των οποίων καλύπτεται από χρήματα του ΕΣΠΑ. Οι καθημερινές ανάγκες της δομής καλύπτονται στο σύνολό τους από χορηγίες και εθελοντισμό.
Η κ. Γεννηματά ξεναγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας από τις τρεις διευθύντριες, οι οποίες της ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση, εφ’ όσον είναι δυνατόν, ενόψει της εκταμίευσης χρημάτων από το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και μετά τις 31/12/2016.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ευχήθηκε σε φιλοξενούμενους της δομής καλές γιορτές και μετά την επίσκεψή της τόνισε τα εξής: «Κάθε μέρα, αλλά ιδιαίτερα τέτοιες μέρες, πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη. Έτσι, η λέξη αλληλεγγύη αποκτά νόημα και περιεχόμενο. Δομές όπως αυτή, προσφέρουν ζεστασιά και αξιοπρεπή διαβίωση. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να μείνουν ούτε μια μέρα κλειστές. Εκατόν είκοσι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη από αυτές τις δομές. Το μήνυμά μας είναι κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς υποστήριξη. Κανένας συνάνθρωπός μας στο δρόμο. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά».
 
Top