Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες εορταστικές μελωδίες έπαιξε, στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, χορωδία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»   τραγούδησε,  συνοδεία λύρας και κιθάρας, τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης.

Τα κάλαντα μαζί με τον Δήμαρχο, άκουσαν: 

ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.
Την χορωδία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» συνόδευε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Τσόντο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε τα κάλαντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Φιλαρμονική του Δήμου, αλλά και τους Κρήτες, την Ομόνοια, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Αποτελεί παράδοση πλέον. Ανταλλάξαμε ευχές κι ακούσαμε ωραία κάλαντα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους – θα τα πούμε και την Πρωτοχρονιά εδώ στην κοπή της πίτας  και θα ανταλλάξουμε ευχές. Εύχομαι υγεία σε όλους, να είναι λίγο καλύτερη η νέα χρονιά   απ’ αυτήν που φεύγει, με χαμόγελο, με σκληρή δουλειά από εμάς. Επαναλαμβάνω πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό είναι εξάλλου το μήνυμα των Χριστουγέννων να έχουμε πίστη, ελπίδα, αισιοδοξία και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα». 
 
Top