Σταύρος Κασιμάτης: Χρονιά ορόσημο το 2017 με επιστροφή σε πλεονάσματα

Σε μια νέα περίοδο κανονικότητας και ανάπτυξης επανέρχεται ο Δήμος Κορυδαλλού με τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017, που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εισηγούμενος τον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε ιστορικό, αφού για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ο Δήμος Κορυδαλλού δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τρίτους και εργαζόμενους και παράλληλα εξασφαλίζει μικρά πλεονάσματα, με συνέπεια να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να ανταποκριθεί στις ουσιαστικές ανάγκες της πόλης. 
Απευθυνόμενος στο Σώμα, ανέφερε ότι οι πολίτες υπερψήφισαν και εμπιστεύθηκαν επί τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις τη σημερινή δημοτική αρχή, γιατί παράχθηκε ένα τεράστιο έργο που αύξησε κατά 50 εκ. την περιουσία του Δήμου, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ το δημοτικό ταμείο, επικροτώντας ταυτόχρονα τον αγώνα, το ήθος και τη συμπεριφορά του ιδίου και της δημοτικής αρχής. 
Κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες της τελευταίας εξαετίας, με τα έσοδα των ΟΤΑ να έχουν μειωθεί κατά 60% και με μείωση των εργαζομένων, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, παράχθηκε ένα πολύπλευρο έργο σε όλους τους τομείς, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κοινωνική πολιτική. 
Σε ό, τι αφορά στα έργα που προγραμματίζονται, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το 2015 και το 2016, ήταν διετία προετοιμασίας και ωρίμανσης μελετών, οι οποίες έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση και υλοποίηση. 
Συνολικά προχωρούν 10 σημαντικά έργα υποδομών, που αντιμετωπίζουν χρόνιες αλλά και άμεσες ανάγκες της πόλης και θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής και άλλους φορείς.  Ευχαρίστησε  δε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη για την χωρίς προαπαιτούμενα συνεργασία τους. Αναλυτικά τα έργα που έχουν προγραμματιστεί είναι: 1. Η ανάπλαση της έκτασης δέκα  στρεμμάτων των πρώην Γυναικείων Φυλακών 2. Η κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στα πρώην Λατομεία 3. Η κατασκευή πεζογέφυρας στη Γρ. Λαμπράκη, 4. Η συντήρηση οδικού δικτύου 5. Η συντήρηση των Αθλητικών Κέντρων 6. Η ανάπλαση παιδικών χαρών 7. Τα έργα βελτίωσης αύλιων χώρων σχολείων 8. Η ολοκλήρωση της μελέτης ομβρίων υδάτων 9. Η ολοκλήρωση κατασκευής του Ειδικού Σχολείου 10. Ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή Κολυμβητηρίου και γηπέδων τένις στα 88 στρέμματα.
Καταλήγοντας ο Σταύρος Κασιμάτης, υπογράμμισε ότι όσοι είχαν επενδύσει την αντιπολιτευτική τους τακτική στη χρεωκοπία του Δήμου, πρέπει να αλλάξουν αφήγημα, γιατί το παραμύθι αυτό τελείωσε και «δεν έχει δράκο». Απόδειξη είναι ότι, χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών, ο φετινός προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, άρα υλοποιήσιμος, δίνοντας προοπτική και αισιοδοξία για το μέλλον. 

http://www.pireasnews.gr/
 
Top