Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΑΙΩΡΑ»  θα φιλοξενήσει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 8).  
Πρόκειται για ένα παιχνίδι «ανακάλυψης» και «φαντασίας» που έχει στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης,  δηλαδή της ενσυναίσθησης να «βλέπεις» πέρα από αυτό που είναι ή φαίνεται να είναι.

Με αφορμή  τη μοναδική συλλογή  «ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» της Δρος Αργυρώς  Φιλολία, μια συλλογή «έργων» από βότσαλα,  ξύλα και οτιδήποτε έβγαλαν τα θαλασσινά κύματα στη στεριά, χωρίς καμία ανθρώπινη επεξεργασία, προκαλούν τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σ’ένα βιωματικό παιχνίδι όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ. Κάθε απάντηση είναι σωστή, γιατί στηρίζεται σε αιτιολογία που δημιουργείται από τη βιωματική γνώση κάθε ξεχωριστής προσωπικότητας. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ενισχύσουν τη δημιουργική φαντασία τους και να αναπτύξουν τις συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητές τους.

Μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα, να ενισχύουν την ικανότητα συγκέντρωσης, να υπακούουν σε κανόνες, να σέβονται τη διαφορετική άποψη του Άλλου, να σέβονται τη διαφορετικότητα. Τα παιδιά διασκεδάζουν, δημιουργούν θετικά  συναισθήματα, μέσα από την ανακάλυψη και αναγνωρισιμότητα των εκθεμάτων, επιβραβεύονται με αναμνηστικά,   τραγουδούν και τέλος φεύγουν μ΄ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία και στους ενήλικες να αφήσουν για λίγο ελεύθερο το «παιδί» που κρύβουν μέσα τους και να αναπτύξουν μαζί με τα παιδιά την αισιόδοξη δημιουργική φαντασία τους.

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, με ευαισθησία, θα φιλοξενήσει  το συγκεκριμένο πρόγραμμα κρίνοντας πως σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να «σκύψουμε» στις ανάγκες  των παιδιών και των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε προγράμματα που τονώνουν το ηθικό και την αισιοδοξία τους.

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Προγράμματος «ΑΙΩΡΑ»: Δέσποινα Πιτσίνη



Ημέρες διεξαγωγής προγράμματος:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου: 19.00-21.00

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου: 18.00-20.00

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου: 18.00- 20.00

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2104819007 (ΔΗΚΕΝΙΡ)

Από τις 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενείται η συλλογή «ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» της Δρος Αργυρώς  Φιλολία .
http://www.pireasnews.gr/
 
Top