Επιτείνεται η γραφειοκρατία, τακτοποιούνται οι ημέτεροι

Να αποσυρθεί το σχέδιο για την τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, ζήτησε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι το κείμενο που παρουσιάστηκε είναι ένα προχειρογραμμένο συμπίλημα που περιέχει πληθώρα λαθών, επαναλήψεων, αλληλοεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων, ελλείψεων, λανθασμένων ερμηνειών των νόμων και φωτογραφικών διατάξεων, προκειμένου να ευνοηθούν σε θέσεις ευθύνης οι αρεστοί της διοίκησης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν περιλαμβάνει οικονομική αποτίμηση, δεν έχει οργανόγραμμα, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τη συρρίκνωση του αριθμού του προσωπικού, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη οικονομιών κλίμακος, περιέχει τμήματα άνευ αρμοδιοτήτων, απαριθμεί αρμοδιότητες που έχουν καταργηθεί η μεταφερθεί σε άλλους φορείς.

Κατηγόρησε τη διοίκηση της Περιφέρειας για μεθοδεύσεις, αφού όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή διαβούλευση, αλλά έστειλε τον οργανισμό για προέγκριση στην Αποκεντρωμένη πριν την ψήφισή του από το Συμβούλιο.
Παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι ανατέθηκε σε εταιρεία έναντι υψηλότατου τιμήματος (34.000 €), ενώ θα μπορούσε να γίνει – όπως συνέβαινε πάντοτε άλλωστε - από το προσωπικό της Περιφέρειας που έχει πολλούς άξιους υπαλλήλους εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους, με εμπειρία πολλών ετών.

Ο Γ. Σγουρός συνεχάρη τον Σύλλογο Υπαλλήλων γιατί με τη γνωμοδότησή του εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια εξήγησε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν, ώστε ο οργανισμός να μετατραπεί σε ένα πραγματικό εργαλείο για τη βελτίωση της λειτουργίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

«Στόχος κάθε νέου οργανισμού είναι να βελτιώνει τον προηγούμενο. Τώρα τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο. Αν η διοίκηση δεν ακούει τις παρατάξεις ας ακούσει τουλάχιστον τους εργαζομένους. Η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι τσιφλίκι κανενός να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top