Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ  για την απόφαση του Ε.Σ. με την οποία «μπλοκάρεται» η πληρωμή συμβασιούχων αλλά και την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για απολύσεις συμβασιούχων στο δήμο Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται με στόχο «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μη πληρωμής των εργαζομένων με συμβάσεις που παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2017 μετά από αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και του συνεχιζόμενου εμπαιγμού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σχετικά με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει για τον ορισμό των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών για την υπογραφή της. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν χορτάσει από υποσχέσεις… Απαιτούν άμεσα την υλοποίηση των υποσχεθέντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο Καταστατικό Συνέδριο για μια ακόμη φορά οι συμβασιούχοι έμειναν εκτός εκπροσώπησης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.
πηγη
http://www.pireasnews.gr/
 
Top