Γνωρίζατε ότι η μακροχρόνια αποχή από το σεξ μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό σας; Αν όχι, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε...



Ποιες είναι οι αλλαγές που παρατηρούνται σε όσους απέχουν επί μεγάλο χρονικό διάστημα από το σεξ;

Πιο γερασμένη εμφάνιση

Στο βιβλίο του ψυχολόγου David Weiss, με τίτλο «Τα μυστικά της νεότητας» αναφέρεται πως το σεξ βοηθάει να φαινόμαστε από 4 ως 7 χρόνια νεότεροι.

Mετά από δεκαετίες έρευνας γύρω από το θέμα ο ειδικός κατέληξε πως αυτοί που είχαν πιο νεανική εμφάνιση το έκαναν συχνότερα κατά 50% από τους συνομιλήκους τους που φαίνονταν μεγαλύτεροι, σύμφωνα με την Daily Mail.

Περισσότερο στρες

Τα άτομα που απέχουν από τις σεξουαλικές σχέσεις είναι πιο ευάλωτα σε στρεσογόνες καταστάσεις (όπως το να μιλήσουν δημοσίως) συγκριτικά με άτομα που έχουν συχνές σεξουαλικές επαφές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology.

Περισσότερη γρίπη!

Τα άτομα που έχουν συχνότερα σεξουαλικές επαφές αποδείχθηκε πως έχουν ισχυρότερες άμυνες απέναντι στους ιούς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό όσοι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α (μία από τις πέντε τάξεις αντισωμάτων που διαδραματίζουν καίριο λόγο στη λεγόμενη χημική ανοσία του οργανισμού) στο αίμα τους -συγκριτικά με εκείνους που δεν κάνουν σεξ τόσο συχνά.

Και όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α τόσο ισχυρότερη είναι η αντίσταση του οργανισμού στους ιούς της γρίπης.

Προβλήματα στην καρδιά

Το λίγο σεξ -δηλαδή μία φορά τον μήνα ή λιγότερο- συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα όπως αποκάλυψε το επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology.

Μετά από όλα αυτά μάλλον δεν πρέπει να αφήνουμε να περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα αποχής από το σεξ. Σωστά;

 
Top