Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το στρατόπεδο Παπαδογιωργή.

«Ομολογώ ότι στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή συνάντησα μια εικόνα που με έκανε να νοιώσω ντροπή. Ντροπή, γιατί ανεχτήκαμε τόσο καιρό αυτήν την καταπάτηση.
Είχα την τύχη και την τιμή ως υφυπουργός Εθνικής Αμύνης να παραχωρήσουμε κατά πλήρη κυριότητα και τα 12 στρέμματα, έτσι όπως η Δημοτική Αρχή τότε του Χρήστου Αγραπίδη πίεζε και διεκδικούσε.
Ήλπιζα σήμερα ως Δήμαρχος να έχω αυτήν την περιοχή των 12 στρεμμάτων αξιοποιημένη για αθλητισμό, για πολιτισμό και για άλλες λειτουργίες του Δήμου.
Βρήκαμε καταπατημένο το σύνολο της κτηριακής υποδομής, της οποίας ένα σημαντικό μέρος είναι πολύ καλής αρχιτεκτονικής.
Για να είμαι ειλικρινής σήμερα ήθελα εκείνους τους οικίσκους, που ακόμη δεν είχαν καταπατηθεί, να εγκαταστήσω τμήματα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Δυστυχώς η μόνη ελεύθερη κτιριακή υποδομή που υπάρχει είναι τα παλιά λουτρά, οι τουαλέτες.

Θέλω να καταθέσω την απόλυτη ευαισθησία μου, την κοινωνική, σε συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως εθνότητας που δεν έχουν στέγη.
Και θα έπρεπε μια πολιτεία να έχει μια πολιτική στέγης.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσο δεν έχει η πολιτεία μας, μια επαρκή πολιτική στέγης, θα ανεχτούμε και στην πλατεία Κοραή να χτίσουν τα σπίτια τους.

Κάποιοι εξ αυτών επικαλούνται ότι είχαν ένα παραχωρητήριο εντός εισαγωγικών ή εκτός εισαγωγικών από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εξωτερικών, που τους έδινε τη δυνατότητα έως το 1995. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 16 χρόνια.
Έχει παρέλθει κατά πολύ η καταληκτική ημερομηνία που τους είχε δοθεί για προσωρινή άδεια παραμονής.

Θα διεκδικήσουμε αυτά τα 12 στρέμματα και την κτιριακή υποδομή για τα παιδιά του Πειραιά. Κάποτε θα έπρεπε, αν είμαστε μια σοβαρή πολιτεία, όταν ένα μέρος της εξουσίας παραχωρεί σε ένα άλλο τμήμα της εξουσίας, μια περιουσία του ελληνικού λαού, αν δεν την αξιοποιεί, όχι μόνο να την επιστρέφει πίσω, αλλά να υφίσταται και επιπτώσεις»
 
Top