Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ναυτικοί συγκεντρωθήκανε μπροστά στο κτήριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου στον Πειραιά το πρωΐ της 7ης Ιουνίου, διαμαρτυρόμενοι για την αχαρακτήριστη αστοργία και εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας στους θαλασσινούς μας.

ΟΙ πολιτικοί «μας» αδυνατούν δυστυχώς να αντιληφτούν τις τεράστιες δυνατότητες της ναυτιλίας, της πρώτης ναυτιλιακής δύναμης στην υφήλιο και της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, στην επικουρία της εθνικής μας οικονομίας κι ειδικά τη ζοφερή αυτή περίοδο που ζούμε. Θα ήταν ευχής έργο λοιπόν αν μπορούσε κάποιος, ακόμη και η τρόϊκα με τις γνώσεις της και την ανάγκη να πάρει πίσω τα «δανεικά», να εξηγήσει στους «υπεύθυνους» τη μεγάλη προσφορά της ναυτιλίας και του ανθρώπινου δυναμικού της στη χώρα.

Η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση των ναυτικών μας ήταν, όπως πάντοτε, ειρηνική και χωρίς κομματικές σημαίες και συνθήματα. Αμέσως μετά την επίδοση στο ΝΑΤ του σχετικού ψηφίσματος σύσσωμοι οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία ναυτικοί σχηματίσανε πορεία, ακολουθώντας το ένα τμήμα του δρόμου για να μην εμποδίζουν πολύ την κυκλοφορία, και δια μέσου των οδών Ποσειδώνος, Καλλιμασιώτη και Κονδύλη, εισήλθανε από την πύλη του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι και κατευθυνθήκανε στο «αρμόδιο» υπουργείο. Εκπλαγήκανε όμως ευχάριστα όταν διαπιστώσανε πως παρά τις μετονομασίες και τις διχοτομήσεις ο ιστορικός του τίτλος «Εμπορικής Ναυτιλίας» δεν έχει ευτυχώς αποκαθηλωθεί ακόμη!! Με την επίδοση και του άλλου ψηφίσματος, με τα αιτήματα των ναυτικών, στον υπουργό η πορεία διαλύθηκε ειρηνικά.

Φρίξος Δήμου, Πλοίαρχος Ε.Ν.
 
Top