Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 76-68 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ

Υπάρχει… ζωή στον Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση στους τελικούς των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 76-68 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ στο τρίτο μεταξύ τους ματς της σειράς και μείωσαν σε 2-1.
Κορυφαίος για την ομάδα του Ίβκοβιτς ο Γιάννης Μπουρούσης με 16 πόντους ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Σπανούλη που είχε 13. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ το τέταρτο ματς.

Οι «πράσινοι» μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου διατηρούσε το προβάδισμα και με την ζώνη με προσαρμογές του Ομπράντοβιτς είχαν εγκλωβίσει τον αντίπαλό τους αλλά ένα ξέσπασμα των Πειραιωτών στο τέταρτο δεκάλεπτο (11-0 σερί), που ανέδειξε και μυστικό… όπλο τον Πελεκάνο, άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Το ματς:

Στα πρώτα λεπτά και οι δύο ομάδες είχαν σαφή προσανατολισμό στο παιχνίδι τους. Να βάλουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα, στους ψηλούς και έτσι ήρθαν όλοι οι πόντοι στην αρχή. Ο Μπουρούσης πήρε με δυναμικό τρόπο τις προσπάθειες στην επίθεση για λογαριασμό της ομάδας του και έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα. Ο σέντερ των «ερυθρολεύκων» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κάτω από τα καλάθια και συνέβαλε τα μέγιστα στο 18-12 αλλά και στο ότι οι «πράσινοι» έμειναν για 2.5 λεπτά χωρίς καλάθι. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβρισκαν τρόπο να «σπάνε» την ζώνη του Ομπράντοβιτς και το 24-19 υπέρ των Πειραιωτών ήρθε φυσιολογικά.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και σε αυτό το δεκάλεπτο και με διάθεση να ακουμπήσει την μπάλα στους ψηλούς, εκεί όπου ο Γλυνιαδάκης είχε αντικαταστήσει επάξια τον Μπουρούση και είχε βοηθήσει στο σκοράρισμα. Η ζώνη με προσαρμογές του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στην άμυνα ενώ στην επίθεση αρχικά ο Τσαρτσαρής και στη συνέχεια ο Νίκολας, έφεραν το ματς στα ίσια (26-26) περίπου εφτά λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η περιφέρεια των «πράσινων» είχε βρήκε ρυθμό και το σκορ έγινε 33-29 στου δρόμου τα μισά της περιόδου. Ο Ίβκοβιτς έψαξε το γρήγορο παιχνίδι για να «χτυπήσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν τα κατάφερε την ώρα που ο Μπατίστ επιθετικά είχε πάρει… μπροστά. Το τέλος της περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται 46-39.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την περίοδο με νέα πρόσωπα τους Πελεκάνο και Πρίντεζη για να ενισχύσει την άμυνά του. Μάλιστα ο δεύτερος πέτυχε το πρώτο τρίποντο της ομάδας του μετά από οκτώ άστοχες προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός παρά την ολιγόλεπτη διακοπή δεν έχασε την συγκέντρωσή του τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και διατηρούσε το προβάδισμά του μέχρι και το τέλος. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» με αιφνιδιασμό του Χαλπερίν προσπέρασαν με 58-56 και το ΣΕΦ να «καίγεται».

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άστοχος και απρόσεχτος και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει ξανά προβάδισμα πέντε πόντων. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύονταν τα λάθη και την αστοχία των αντιπάλων τους, κυρίως σε σουτ τριών πόντων. Γκόρντον, Σπανούλης και Πελεκάνος έτρεξαν ένα σερί 7-0 και έδωσαν την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να περάσουν μπροστά με σκορ 68-66. Το μομέντουμ ευνοούσε ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό. Το σερί με δύο βολές του Σπανούλη ανέβηκε στο 11-0 και το σκορ έγινε 72-66, 2.30΄πριν το φινάλε. Ένα τρίποντο του Πρίντεζη έκρινε το ματς υπέρ των «ερυθρολεύκων» και το τελικό 76-68 έκανε το 2-1 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Λούκας 6, Σπανούλης 13, Πρίντεζης 8 (2), Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5 (1), Σάτο 2, Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Μπόγρης, Καϊμακόγλου.

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Αφεντουλίδης


sport-fm
 
Top