Ένστολη διαμαρτυρία σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο προανήγγειλαν οι αστυνομικοί, για το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, προβαίνουν σε «πραγματοποίηση ένστολων διαμαρτυριών το δεύτερο δεκαήμερο του μηνός Ιουνίου στις ..
Περιφέρειες και Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα το τρίτο δεκαήμερο μηνός Ιουνίου», σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Στην ανακοίνωση κάνουν λόγο για «τραγική κατάσταση των υπηρεσιών, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις και τις περιορισμένες δυνατότητες ανταπόκρισης σημαντικών υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνόμευσης, τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, το ζήτημα των προσλήψεων»
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι για το αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές, «εκτός κι αν τεχνηέντως εκχωρείται κι αυτό το υπέρτατο αγαθό στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας».
Αναφερόμενη στα κρούσματα διαφθοράς και αστυνομικής αυθαιρεσίας, «που εκθέτουν τον Οργανισμό και εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και τον αγώνα μας», η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι είναι «ευθύνη της ηγεσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης να μεριμνά έγκαιρα για την εξάλειψή τους, ελέγχοντας και προλαμβάνοντας τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές». Ωστόσο, προσθέτει ότι είναι «και ευθύνη ημών των συνδικαλιστών να εγκαλούμε την όποια ηγεσία και τη διοίκηση συνολικά εφόσον δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, αντί να κάνουμε συμψηφισμούς ή να προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις για ιδιοτελείς λόγους».
Όπως τόνισε στο attack tv, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Βασίλης Κωνσταντόπουλος «στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα όσον αφορά υλικοτεχνικές υποδομές. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι πως δεν μπορείς να διαφυλάξεις την ασφάλεια αν δεν είναι πρώτα απ’ όλα ασφαλής ο αστυνομικός».
Και πρόσθεσε: "Μέχρι τον Αύγουστο επαρκούν τα χρήματα που έχει το υπουργείο προστασίας του πολίτη για τις νυχτερινές βάρδιες. Υπάρχουν 6.000 υπομνήματα για χρήματα που οφείλονται εδώ και χρόνια και μας είπαν ότι ενδεχομένως δεν θα τα πάρετε γιατί δεν υπάρχουν. Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν. Η μόνη διέξοδος είναι οι κινητοποιήσεις. Στο δεύτερο 10ήμερο Ιουνίου θα γίνουν κινητοποιήσεις περιφερειακά ενώ στο τρίτο 10ήμερο του Ιουνίου θα κάνουμε μία κεντρική διαμαρτυρία στην Αθήνα".

http://www.eglimatikotita.gr
 
Top