Η χθεσινή ομολογία του πρωθυπουργού, μέσω διαγγέλματος, ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του, καθώς κι ότι ψάχνει υπουργούς εκτός βουλής είναι πρωτοφανής και εντυπωσιακή αν μη τι άλλο…Κι αυτό γιατί οι πολίτες το 2009 δεν τον εξουσιοδότησαν να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, ούτε καμιά εντολή του δώσανε να βάλει …τραπεζίτες και βιομηχάνους στην κυβέρνηση.
Η λύση από τη στιγμή που δηλώνει αδυναμία να κυβερνήσει, κι απ΄ το να ψάχνει συνενόχους στο «έγκλημα», είναι μία και καθαρή: εκλογές. Εκλογές αφενός για να λυτρώσει τη χώρα και αφετέρου για να αποφασίσει ο λαός τι θέλει!
Αυτό όμως που δείχνει και τη σήψη της σημερινής κυβέρνησης είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας – έτσι για το θεαθήναι- υπουργός ή βουλευτής και να πει ότι αυτό κινείται στα όρια της εκτροπής…
Γιατί αν θέλουν οι τραπεζίτες που συναγελάζεται η κυβέρνηση να γίνουν υπουργοί για να μας… σώσουν ας κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές για να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Η εκκωφαντική σιωπή των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ για τις ακροβασίες του Παπανδρέου δείχνει και κάτι άλλο: την παλαιοκομματική αντίληψη που κουβαλάνε και έχει να κάνει με το πολιτικό κόστος και την ψηφοθηρία στην οποία επιδίδονται χρόνια τώρα.
 
Top