Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλλε ο συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς Βαγγέλης Αγγέλου και ο Γιάννης Μπουρούσης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. «Ήταν ενορχηστρωμένη επίθεση αυτό που έγινε», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Αγγέλου.
 
Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης λίγη ώρα μετά το τέλος του 4ου τελικού, έκαναν μήνυση και μίλησαν για προπηλακισμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στον Sentra 103,3 για τα όσα έγιναν, λέγοντας ότι σε κάθε διακοπή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πετούσαν αντικείμενα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο:
«Το παιχνίδι είχε 3 διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η μία της αλητείας και αυτών των πραγμάτων που έγιναν στο ημίχρονο, στην αρχή και στο τέλος. Ο κ. Γιοχαλής μίλαγε επιδεικτικά με τον κ. Τόμιτς σαν να βλέπαμε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Στο φύλλο γράφτηκαν άλλα πράγματα. Έπρεπε το πέταλο που είναι πίσω από τον πάγκο μας να είναι άδειο. 15 λεπτά πριν από το ματς πέταγαν από εκεί κάθε λογής αντικείμενα. Δυναμιτάκια, μπουκάλια, καφέδες. Όταν βγήκε η ομάδα μας στο ζέσταμα του β' ημιχρόνου συνεχίστηκαν τα ίδια. Είχανε μπει γήπεδο που έφτυναν φροντιστή παίκτες και μίλαγαν με ακατονόμαστες εκφράσεις».
Στη συνέχεια τα έβαλε και με τον σκηνοθέτη της ΝΕΤ, ο οποίος «δεν έδειξε ούτε το 10% των όσων έγιναν. Ο σκηνοθέτης της ΝΕΤ θα γυρίζει ντοκιμαντέρ άλλου είδους. Δεν είδε αυτά που έγιναν στη φυσούνα. Ήθελε να προβάλει άλλα πράγματα και όχι τα πραγματικά. Είναι σκάνδαλο αυτό με τον σκηνοθέτη στη ΝΕΤ. Αυτό που έγινε ημίχρονο και πριν από ματς που πήραν τη θέση των προσκλήσεων πέταξαν 19-20 πέτρες, τα μπουκάλια που έφαγε ο Νιλσεν, την μπούνια που έφαγε ο Παπανικολάου, τις χειρονομίες εναντίον του Μπουρούση και εμένα, αυτά δεν πρέπει να καταγράφουν;».
Από κει και πέρα, παραδέχθηκε ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν: «Σαφώς και προσπάθησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και οι άνθρωποι της ομάδας να κρατήσουν μια ατμόσφαιρα. Αν δεν προστατεύσουμε εμείς το άθλημα, δεν θα το κάνει κανείς. Όλοι προσπάθησαν. Ο Διαμαντίδης, ο Αλβέρτης, ο Τσαρτσαρής, ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παναθηναϊκού. Όμως ο κομισάριος έγραψε ότι δεν είδα να γίνονται επεισόδια και ισχύει ότι ειπε στον κ. Τόμιτς ότι «έφυγαν σαν κύριοι».
Τέλος, τόνισε ότι τα επεισόδια που έγιναν πέρσι στο ΣΕΦ δεν είχαν σχέση με τα φετινά, καθώς τώρα υπήρχε ενορχηστρωμένη επίθεση: «Τα επεισόδια που έγιναν πέρσι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ. Καταδικάζω τα όσα έγιναν τότε. Τώρα ήταν συστηματική και ενορχηστρωμένη επίθεση της ομάδας μας στο γήπεδο».
enet.gr
 
Top