Γράφουμε κάθε χρόνο για Φρεττύδα και Βοτσαλάκια, τις δύο όμορφες παραλίες του Πειραιά και τα χάλια τους.

Δυστυχώς, για τις Δημοτικές αρχές, προτεραιότητες έχουν οι φιέστες (λουλούδια, φεστιβάλ, 5Χ5 κλπ) είτε γιατί αυτά έχουν ακροαματικότητα, είτε γιατί δεν ενδιαφέρουν κανέναν πλέον τα έργα υποδομής και αξιοποίησης της Πόλης του Πειραιά.
Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα είναι στολίδια του Πειραιά και τον έχουν βγάλει πολλές φορές από την αφάνεια με το κάλλος και τη μοναδικότητά τους.

Και όμως οι δύο αυτές παραλίες είναι εγκαταλειμμένες στην τύχη τους και είναι θαύμα που δεν θρηνούμε καθημερινά θύματα με τις δεκάδες παγίδες που υπάρχουν (Μπετόβεργες, σπασμένα μπουκάλια, περιθωριακοί, ναρκωτικά, αδέσποτα ζώα, κατεστραμμένες παιδικές χαρές.
Το καλοκαίρι έχει ήδη αρχίσει και δεν μπορούμε να κάνουμε ένα ακίνδυνο μπάνιο.

Όλοι αυτοί οι σύλλογοι που υπάρχουν στην φρεαττύδα (βατραχάνθρωποι κλπ) τι κάνουν; Εκτός από το να δροσίζονται και να γλεντούν στην Δημοτική παραλία; Μήπως θέλουν να μας διώξουν για να την έχουν και ιδιωτική, στην απόλαυσή τους;

Όσον αφορά τα Βοτσαλάκια, εκεί η κατάσταση δεν πάει πίσω, το Δημοτικό παρκινγκ που υπάρχει, προς τη μεριά της πλατείας Αλεξάνδρας, είναι απροσπέλαστο καθώς θέλεις τουλάχιστον Τζιπ ή τρακτέρ για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να πάθει ζημιά το αυτοκίνητό σου.

Αναφορικά με το χώρο της παραλίας έχει τα ίδια και χειρότερα χάλια με αυτόν της Φρεαττύδας, χώρια του ότι η υπάρχουσα καντίνα έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο ιδιωτικό χώρο τραπεζοκαθισμάτων που σου περιορίζει ακόμα και αυτή την πρόσβαση στη θάλασσα και τις Δημοτικές τουαλέτες.

Στυλιανή Αντωνίου
Πειραιάς
 
Top