Πραγματοποιήθηκαν στις 6 Ιουνίου στο Πασαλιμάνι τα εγκαίνια της 25ης Έκθεσης Βιβλίου, ενός γεγονότος που σηματοδοτεί την έναρξη του Καλοκαιριού στον Πειραιά με το πιο όμορφο και δροσερό γεγονός.
Άψογη όπως πάντα η έκθεση στον πεζόδρομο του Πασαλιμανιού, λίγα μέτρα από το κύμα και τα σκαφάκια, με θέα την Καστέλλα κα το ανοιχτό πέλαγο, είναι ένας ισχυρός μαγνήτης που σε θέλγει και την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά για να την απολαύσεις και να πάρεις την αλμύρα της θάλασσας.
Ύστερα κάθεσαι σε ένα από τα υπέροχα καφέ που είναι παραδίπλα προς την Πλατεία Αλεξάνδρας ή και στο ίδιο το πασαλιμάνι και σχολιάζεις τα βιβλία που πήρες ή ανταλλάσσεις απόψεις για τα τρέχοντα γεγονότα.
Παρόντες στα εγκαίνια, εκτός των άλλων και, οι Βουλευτές κ.κ Τάσος Νεράντζης, Θοδωρής Δρίτσας, Τάκης Μελάς, Δημήτρης Καρύδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Στέφανος Χρήστου, Δημήτρης Κατσικάρης, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην Βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος, οι κ.κ Πρόεδροι, του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Κουβάτσος, των Πειραϊκών Επιμελητηρίων, ΕΒΕΠ Γιώργος Κασιμάτης, Επαγγελματικού Γιώργος Μπενέτος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, των Εμπόρων Αττικής και Όμορων Δήμων Δημήτρης Αρμενάκης, του Δικηγορικού Συλλόγου Στέλιος Μανουσάκης, του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ζησιμάτος, της ΔΗΡΑΠ κ. Κυριάκος Μανωλάκος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Τάσος Κάρλες, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Μελίνα Φύκια, Κορίνα Λαουλάκου, Λίτσα Σαρρή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Γιάννης Μπενέτος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Στάθης Κωνσταντούζος, Αντώνης Καλογερόγιαννης, Νίκος Βλαχάκος, Γιάννης Δανιήλ, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Σήφης Βουράκης, Γιάννης Μαστρονικόλας, Χρήστος Βουγιουκλάκης, Αντώνης Θεοδώρου, Γρηγόρης Καψοκόλης, Εβίτα Αλεξανδράτου, Γιάννης Καρδαράς, οι Λογοτέχνες κ.κ Γιάννης Παππάς, Ελένη Τσιμπονάκη, Ελένη Αντωνάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, οι κ.κ Παύλος Πολιτάκης, Γιώργος Σωτηρίου, Δημήτρης Μαρκομιχάλης, Ρήνα Βλαχάκη, Χρήστος Δρακόπουλος, του Εμπορικού Συλλόγου, ο Δημοσιογράφος κ. Σπύρος Κουσουρής, ο Πρώην Πρόεδρος και ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ.κ Γιάννης Παναγιωτάκης και Δημήτρης Κρητικός, η Κοινοτική Σύμβουλος κ. Μαίρη Γιαννοπούλου, ο Αντιπρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νίκος Κούβαρης, η Υπεύθυνη Εθιμοτυπίας της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κ. Χαρά Νικολακάκη, ο πρώην Αντινομάρχης κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου, Νομικός κ. Τάκης Δέγλερης, ο Σύμβουλος κ. Γιάννης Σωτήρχος, ο Τραγουδιστής κ. Γιάννης Πετρόπουλος, οι Ζωγράφοι κ.κ Ανθή Αντάσουρα, Νίκος Αλειφερόπουλος, ο Μηχανικός κ. Κώστας Κόκκινος, η Πανεπιστημιακός κ. Μάγδα Ρούσση, ο επιλαχών Σύμβουλος κ. Τάκης Δόκος, οι Εκδότες κ.κ Σταύρος Καραμπερόπουλος, Βασίλης Λαζαρίδης, ο Ζωγράφος και Γλύπτης κ. Πέτρος Γεωργαρίου.
Ευχόμαστε στον Δραστήριο Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά και στον Πρόεδρό του κ. Νίκο Παρασκευόπουλο να είναι καλά και να εορτάσουμε του χρόνου μια ακόμα ωραία γιορτή βιβλίου.

Γιάννης Κανατσέλης
 
Top