Πρωινό ραντεβού δίνουν την Τετάρτη σε τρία διαφορετικά σημεία της Αθήνας οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος για να γιγαντώσουν την αντίδραση τους στα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης...


Μετά από 20 ημέρες παραμονής στο Σύνταγμα και τρεις πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, οι πολίτες συνεχίζουν αδιάκοπα τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους, την ώρα που οι πολιτικοί νιώθουν να σφίγγει ο κλοιός, καθώς ήδη πολίτες του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πιερίας, Ηλείας, Δωδεκανήσων, έχουν αποστείλει εξώδικα στους βουλευτές των αντίστοιχων νομών απαιτώντας να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καλώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Η συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής δεν είχε τον όγκο της προηγούμενης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500.000 πολίτες. Οι «Αγανακτισμένοι» ευελπιστούν το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα γενικής απεργίας, όσο και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη
Βουλή.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν καθημερινά τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν έως αργά το βράδυ. Πλέον προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κινητοποίηση της Τετάρτης, όποτε και θα διατρανώσουν την αντίδρασή τους στο Μεσοπρόθεσμο, ενώνοντας τη φωνή τους με τους διαδηλωτές που θα δώσουν το παρών στις απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης στα εξής σημεία: Μετρό Ευαγγελισμού, Παναθηναϊκό Στάδιο και έξω από τη Βουλή.
 

«Βροχή» τα εξώδικα 


Πλέον, έπειτα από 20 ημέρες οργής και αγανάκτησης, οι πολίτες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Περίπου 1.380 πολίτες του Ηρακλείου Κρήτης απέστειλαν ένα εξώδικο κατά των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού, οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν. Το ίδιο έπραξαν και οι «Αγανακτισμένοι» της Πιερίας, Χανίων, Δωδεκανήσων, οι οποίοι έκαναν εξώδικη διαμαρτυρία κατά των βουλευτών.
 

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
 

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δίνοντας την απάντησή τους στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή τους, «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές». Να σημειωθεί ότι στις 10:00 μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομόνοια και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Συγκεκριμένα στην απεργία θα συμμετέχουν:
 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, Τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι οδοντίατροι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, κέντρα Υγείας και τα ΕΚΑΒ. Επίσης στην απεργία συμμετέχει η OME-OTE.
 

Στάσεις εργασίας
 

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ από 10:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 18:00, καθώς και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.
 

Επίσης ανακοινώθηκε στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 13:00 το μεσημέρι.
 
Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα- επιχειρήσεις από τις 12:00 έως 15:00. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ θα ανακοινώσουν την Τρίτη για το αν θα συμμετέχουν στην απεργία.
 
Top