Είναι κρίμα για τον Πειραιά να διώχνει για άλλη μια φορά τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» από τον φυσικό τόπο τέλεσής τους και να χάνει την ευκαιρία να αναζωογονήσει την τοπική αγορά και να αναδείξει διεθνώς τα κάλλη του, προσελκύοντας Επιχειρηματίες, Εφοπλιστές και Τουρίστες υψηλού επιπέδου, αναγκαίους για την ανάπτυξή του. 


Τα «Ποσειδώνια 2012» είναι πολύ κοντά. Από τις 4-8 Ιουνίου, οι διοργανωτές είναι έτοιμοι να υποδεχτούν κοντά τους 1800 εκθέτες, από περίπου 90 χώρες του κόσμου. Μάλιστα η προσέλευση που αναμένεται φέτος, κατά ένα παράδοξο τρόπο, θα σπάσει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας

Τα φετινά «Ποσειδώνια» είναι σίγουρο πως θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στη παγκόσμια ναυτιλία. Εξάλλου η χώρα μας παραμένει πρωταγωνίστρια σε αυτή, παρά την οικονομική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Αν και φέτος δεν θα γίνει η διοργάνωση στο Ελληνικό, όπως οι προηγούμενες δηλαδή πριν την απομάκρυνση από τη «Παγόδα» στο λιμάνι, αλλά στα Σπάτα, ο εμπνευστής των «Ποσειδωνίων», κ. Βώκος, σε δηλώσεις του τονίζει πως, παρά το γεγονός ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μακριά από τη θάλασσα και τον Πειραιά, τη «ναυτική πρωτεύουσα» της χώρας, δεν υπήρχε δυστυχώς καλύτερη λύση από τα Σπάτα, με το σκηνικό στο Ελληνικό να θυμίζει τριτοκοσμική χώρα και το Μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι να μην έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές για τον αξιοπρεπή «επαναπατρισμό» των «Ποσειδωνίων».

Στο διάστημα 2000 - 2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δισ. ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009. Τα Ποσειδώνια αντικατοπτρίζουν και αναδεικνύουν την συμβολή αυτή εδώ και περίπου 40 χρόνια, από την ίδρυση τους, ενώ μεγεθύνονται χρόνο με το χρόνο έχοντας καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο ναυτιλιακό φόρουμ, το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία κάθε δύο χρόνια η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα.

Τα Ποσειδώνια, η πιο σημαντική εκδήλωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον κόσμο, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων της βιομηχανίας διεθνών Συναντήσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων της χώρας. «Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξης των 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνείς επιχειρηματίες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 2.000 ευρώ κατά την παραμονή του στη χώρα μας. Στα ποσά αυτά αν υπολογιστούν και τα έξοδα κατασκευών των περιπτέρων, η μεταφορά εξοπλισμού, οι εκδηλώσεις φιλοξενίας και οι μετακινήσεις, βλέπουμε πως ένα ποσό της τάξης των 80 εκατομμυρίων Ευρώ θα εισρεύσει σε μια βδομάδα στην Ελλάδα.

http://www.pireasnews.gr/

 
Top