Η Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι άνοιξε ξανά τις πύλες της προς τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι την επισκέπτονται με συγκίνηση για να αντικρίσουν το Μουσείο Ιστορίας των Ερυθρολεύκων.





 Πρόκειται για κτήριο που χτίστηκε την δεκαετία του ΄60 και αναμφισβήτητα αποτελεί μέρος της ιστορίας του Θρύλου.


Στον όμορφο ανακαινισμένο χώρο δεσπόζουν τρόπαια και μορφές που σημάδεψαν την ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας.





Εκτός τις εκατοντάδες κύπελλα και μετάλλια που υπάρχουν στις τροπαιοθήκες μπορούμε να διακρίνουμε την ιστορική φωτογραφία με τους πέντε Αδελφούς Ανδριανόπουλους, την φωτογραφία του Μιχάλη Μανούσκου, του Νίκου Γουλανδρή, του Σωκράτη Κόκκαλη καθώς και των Ολυμπιονικών Χατζηπαυλή και Μπουντούρη.





Ο χώρος που στεγάζεται η ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας του ανήκει μέχρι το 2042 με την συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Α.Ε και τον Ολυμπιακό και χρησιμοποιείται για τα Διοικητικά Συμβούλια των Ερυθρολεύκων για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.







Τελευταία η Διοίκηση του Ερασιτέχνη αποφάσισε και παραχώρησε τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων δίπλα από την Λέσχη σε ιδιώτη τον οποίο λειτουργεί σαν παιδότοπο με παράλληλη δράση, σερβίροντας καφέ και αναψυκτικά.





Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις της Λέσχης του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Αθλητικής ιστορίας της πόλης μας κι ένα από τα λιγοστά γήπεδα Μπάσκετ που διαθέτει η περιοχή.

Με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ερασιτέχνης οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε ο χώρος να ξαναγίνει γήπεδο Μπάσκετ και Βόλεϊ για τη νεολαία του Πειραιά και να ξαναζωντανέψει η περιοχή στην οποία γράφτηκε ιστορία..

http://www.pireasnews.gr/
 
Top