Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της β΄ φάσης κατασκευής του Δημαρχείου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι πλέον γεγονός. Μετά από συστηματικούς α-γώνες της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και με απόφαση της Πε-ριφέρειας Αττικής διασφαλίζεται η κατασκευή του σημαντικότερου έργου υποδομής για την πόλη. Η επιτυχία για τον Δήμο Κορυδαλλού έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης της δύ-σκολης εποχής, αφού είναι λίγα τα έργα στη χώρα που χρηματοδοτούνται αυτή την περίο-δο. 
«Η κατασκευή του Δημαρχείου αποτελεί ένα από το κορυφαία έργα για την πόλη και για τον Δήμο μας. Ως δημοτική αρχή δεσμευθήκαμε απέναντι στους πολίτες ο Κορυδαλλός να αποκτήσει επιτέλους το «σπίτι» του με κατάλληλους χώρους εξυπηρέτησης για τους πο-λίτες και αξιοπρεπείς συνθήκες για τους εργαζόμενους. Κυρίως όμως, στην κρίσιμη οικονο-μικά περίοδο που διανύουμε, να εξοικονομήσουμε τις δαπάνες για τα ενοίκια αξιοποιώντας κονδύλια για δράσεις που έχουν ανάγκη οι δημότες μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού σε μια τόσο δύσκολη εποχή, οι συστηματικές προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, δια-ψεύδοντας όσους προσπαθούσαν να πείσουν ότι το έργο δεν θα συνεχιστεί» δηλώνει ο Δή-μαρχος Σταύρος Κασιμάτης. 

Το σύγχρονο Δημαρχείο κατασκευάζεται στο χώρο του πρώην Ασύλου και πρόκειται για βιοκλιματικό κτίριο, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία «πράσινης» ταράτσας. Απο-τελείται από ισόγειο και δύο ορόφους. Εκτός από χώρο στέγασης των υπηρεσιών θα ανα-δειχθεί σε σημείο αναφοράς για την πόλη με την αξιοποίηση του κοινόχρηστου υπαίθριου χώρου σε πλατεία και χώρο συνάντησης των δημοτών.

Από την κατασκευή του ο Δήμος προβλέπεται να εξοικονομήσει 300.000 € ετησίως που δαπανά σήμερα σε ενοίκια.

http://www.pireasnews.gr/
 
Top