Δεν θέλει επαναληπτικές εκλογές ο Σαμαράς! Αυτό είναι το μήνυμα από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, και αποτελεί στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς προεκλογικά, όταν διερρύγνυε τα ιμάτιά του και ωρυόταν πως σκοπεύει στην αυτοδυναμία και δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν πολιτικό χώρο.

Βέβαια, η ανακολουθία του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, το οποίο πρέπει να αναλυθεί. Οι «τούμπες» του έγιναν γνωστές από τότε που το κόμμα του αν και δεν ψήφισε το Μνημόνιο 1, ψήφισε σχεδόν το σύνολο των νομοσχεδίων του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού… Η ανακολουθία του Αντώνη Σαμαρά, όμως, πρέπει να ελεγχθεί πολύ σοβαρά από τους πολίτες, οι οποίοι μετά τις τελευταίες (διαρρέουσες) τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά, διαπιστώνουν πλέον πως όχι μόνο δεν υπάρχει σοβαρότητα ή συνέπεια λόγων και έργων του συγκεκριμένου πολιτικού, αλλά απέναντί τους υπάρχει ένας πολιτικός ο οποίος δεν πήρε κανένα μήνυμα και συνεχίζει να «ελίσσεται» με ανακόλουθες θέσεις και ουσιαστικά ψευδόμενος προς τους Έλληνες πολίτες.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και εάν τα αποτελέσματα των exit polls επαληθευθούν, ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αφού κατόρθωσε να μειώσει ακόμη περισσότερο την δύναμη του κόμματος, το οποίο συνετρίβει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με ποσοστό κατά πολύ ανώτερο του σημερινού… Μπορεί, άραγε, ένας πρόεδρος κόμματος, ο οποίος μείωσε την πολιτική δύναμη (ασκώντας μηδενική αντιπολιτευτική πολιτική απέναντι σε μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορούσε να στηριχθεί ούτε στους βουλευτές της) του κόμματος του οποίου ηγείται, να υπερηφανεύεται για το τραγικό αποτέλεσμα των εκλογών;

Επειδή εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι παίξε – γέλασε, κι επειδή σε αυτή την χώρα οι επιτήδειοι πολιτικοί μπορούν να παίζουν με τις λέξεις, ενίοτε και με το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν περιμένουμε από τον αποτυχημένο κ. Σαμαρά να προχωρήσει στο αυτονόητο, δηλαδή στην παραίτησή του. Αντίθετα, περιμένουμε να προχωρήσει σε πολιτική κίνηση προφασιζόμενος το «καλό της χώρας», η οποία ουσιαστικά θα συνεχίσει την εφαρμογή όλων όσων προβλέπουν τα μνημόνια και όλων όσων συνυπέγραψε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αγνοώντας το Ελληνικό Σύνταγμα και εις βάρος των Ελλήνων.

Τα πολιτικά παιχνίδια θα συνεχιστούν και θα αποτελέσουν την απαρχή της απόλυτης απαξίωσης των πολιτικών πρωταγωνιστών. Είναι πολύ δύσκολο, φαίνεται, να μπορεί κάποιος να είναι συνεπής με τον λόγο του… Και ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως δεν έχει το πολιτικό ηθικό βάθος και βάρος, όταν δεν τηρεί ούτε εκείνα που ο ίδιος εκστόμισε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου…

Kείμενο 20 σημείων ετοιμάζει η ΝΔ για να κάνει άνοιγμα συγκυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ

Πρόταση συγκυβέρνησης 20 σημείων ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει στο ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, εφόσον τα ποσοστά των δύο κομμάτων δίνουν έστω και οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πηγές από την Συγγρού ο αρχηγός της Ν.Δ απέρριψε τις προτάσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες προκρίνοντας την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό στην Ν. Δ. επεξεργάζονται σχέδιο 20 σημείων, όπου διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων με το ΠΑΣΟΚ.
 
Top