Στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου απεδείχθη ότι τα τέως δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν έλαβαν το πρόσφατο μήνυμα των πολιτών.

Εξηγούμαι:

1. Ο Δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος επέμεινε στους χαρακτηρισμούς περί «φασιστών» και «ναζιστών» που απηύθυνε, τρεις (3) ημέρες πριν τις εκλογές (στις 3/5/2012), στους πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της δημοπρασίας παραχώρησης των δύο (2) πλαζ «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ» και «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ» σε ιδιώτες για καφετέριες, κέτερινγκ για γάμους, ξαπλώστρες, ομπρέλες, πάρκινγκ, σινεμα και μάλιστα αντί «πινακίου φακής» των 53.000 ευρώ ετησίως για τα Βοτσαλάκια (πλειοδότης κ. Παπανικολάκης, εγγυητής κ. Κουλιζάκος) ή 4.400 ευρώ το μήνα (δηλαδή όσο για ένα κατάστημα 50 τμ στο κέντρο του Πειραιά).

2. Ο κ. Δήμαρχος επέμεινε να υβρίζει τους Δημοτικούς Συμβούλους (Μ. Σταθάκη-Γ. Καρδαρά) που ήταν παρόντες στη διαμαρτυρία παραχώρησης εν γνώσει της ακύρωσης από την Περιφέρεια της σχετικής απόφασης παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Το μόνο που έκανε ο κ. Δήμαρχος στο Δημ. Συμβούλιο της 14/5/2012 ήταν «να πάρει πίσω» τους χαρακτηρισμούς των δημοτικών συμβούλων ως «φασιστών» και «ναζιστών» και να τους αντικαταστήσει με τους χαρακτηρισμούς «αριστεριστές», «αντιδραστικοί», «μηδενιστές», ο δε Αντιδήμαρχος «Πρασίνου» και των ιπτάμενων γλαστρών» στις κολώνες που άρχισαν να τοποθετούνται (αξίας 70.000 ευρώ!!! χωρίς τα άνθη, τα χώματα και την εγκατάσταση), κ. Βοϊδονικόλας, (ευτυχώς όχι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας), θυμίζοντας άλλες εποχές, απηύθυνε την απειλή δια των λέξεων «πρόσεξε γιατί θα σου ανάψω λαμπάδα»!!!

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στο Δημ. Συμβούλιο ούτε καν διαμαρτυρήθηκαν για τη δημόσια απειλή!!!

3. Κατά τη γνώμη μου στις εκλογές δεν κρίθηκε μόνο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά οι πολίτες έκαναν ένα πρώτο βήμα να στείλουν στο χρονοντούλαπο της νεότερης ιστορίας τις δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, όπως δυστυχώς μεταλλάχθηκε, και της ΝΔ) που κατεδάφισαν την κοινωνία και τους πολίτες και το σάπιο πελατειακό ρουσφετολογικό πολιτικό σύστημα που δημιούργησαν και έφεραν την πατρίδα στο αδιέξοδο.

ΥΓ: Αυτά που αναφέρονται παραπάνω για το σάπιο πελατειακό ρουσφετολογικό σύστημα το παραδέχθηκαν με πρόσφατες δηλώσεις τους τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ή ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ στις εκλογές του Ιουνίου 2012.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

http://www.pireasnews.gr/
 
Top