Κατά τη διάρκεια καθαρισμού του άλσους του Αγ. Φίλιππα την Κυριακή 13 Μαΐου, οι δημότες έβαψαν τοιχία, συντήρησαν παιδικές χαρές, επισκεύασαν παγκάκια, ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση, παρακολούθησαν σεμινάρια πυροπροστασίας και έπαιξαν με τραμπολίνο και επιτραπέζια παιχνίδια χόκεϊ. 
Εκατοντάδες εθελοντές πήραν μέρος σε αυτή τη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη. Μικροί και μεγάλοι εθελοντές καθάρισαν και πότισαν το άλσος του Αγ. Φίλιππα συνοδεία μουσικής κρουστών από το συγκρότημα Kuelobo, γεύτηκαν φρέσκα φρούτα και χρησιμοποίησαν ποτιστήρια για να δροσίσουν το χώρο.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης που έλαβε μέρος, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Παιδιά και γονείς συμμετείχαν ενεργά και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου του Πειραιά, το άλσος του Αγ. Φίλιππα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που πήραν μέρος και συνέβαλλαν στη διοργάνωση αυτής της γιορτής του άλσους. Επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών της πόλης μας απέναντι στην αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής προστασίας. Αυτή η περιβαλλοντική εξόρμηση στόχο είχε την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με παρεμβάσεις αισθητικές που διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής». 

http://www.pireasnews.gr/
 
Top