Στα πλεονεκτήματα του Πανιώνιου αναφέρθηκε ο Στάικος Βεργέτης. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης στάθηκε και στα θετικά της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.



Στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αστέρας στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο αναφέρθηκε ο τεχνικός των Αρκάδων, ο οποίος μιλώντας στη Νοva, στάθηκε κυρίως στους κινδύνους που μπορούν να δημιουργήσουν οι Κολοβός και Ιμπαγάσα.



Παράλληλα, μίλησε και για την διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας επισημαίνοντας τους άξονες που έριξε το βάρος η ομάδα του.



Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:



Για το ματς με τον Πανιώνιο:



«Παίζουμε σε μία έδρα η οποία είναι αφιλόξενη για την ομάδα μας. Και για να μην παρεξηγηθώ, αφιλόξενη εννοώ ότι δεν μας πάνε συνήθως τα αποτελέσματα στη Νέα Σμύρνη. Αυτό από μόνο του κάνει την προσπάθεια και την ένταση που πρέπει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη. Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή και έχει επικίνδυνους παίκτες στη μεσοεπιθετική του γραμμή, οι οποίοι χρειάζονται μεγάλη συγκέντρωση για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».



Για το ποιους παίκτες του Πανιωνίου πρέπει ο Αστέρας να προσέξει ιδιαίτερα:



«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Γιάννου, που είναι για μένα ένας φορ μοντέρνος. Ο Κολοβός που μπορεί με μία ατομική του ενέργεια να διαλύσει μία άμυνα. Ο Ιμπαγάσα που περνάει φανταστικές κάθετες πάσες, διαβάζει άψογα το παιχνίδι, βλέπει την αντίπαλη άμυνα, βλέπει τους κενούς χώρους, βλέπει την κίνηση του συμπαίκτη. Είναι ένας ''καθηγητής'' της θέσης κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Αυτοί οι παίκτες θεωρώ πως είναι ο νο.1 κίνδυνος για οποιαδήποτε αντίπαλη εστία».



Για το τι πρέπει να έχει ο Αστέρας για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα:



«Πρώτα απ' όλα να έχει αμυντική συνοχή. Όταν ο Πανιώνιος έχει τη μπάλα πρέπει να κάνουμε άμεση πίεση, να κάνουμε σωστά τις καλύψεις που πρέπει, να μη δώσουμε το χώρο και τον χρόνο να λειτουργήσουν. Παραδείγματος χάρη, αν βρεθεί στον χώρο δράσης του ο Ιμπαγάσα, μπορεί με μία πάσα να διαλύσει την άμυνά μας. Να κλείσουμε τους χώρους λοιπόν καλά. Δεύτερον, να κρατήσουμε εμείς την κατοχή της μπάλας. Θέλουμε να έχουμε την κατοχή όσο γίνεται περισσότερο σε σχέση με τον εκάστοτε αντίπαλό μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στη Νέα Σμύρνη και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε».



Για το πώς εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας τη διακοπή του πρωταθλήματος:



«Αυτές οι δύο ομάδες συντελούν σε δύο στόχους. Πρώτα σωματική και πνευματική ξεκούραση και δεύτερον αναζωογόνηση και βελτίωση φυσικής κατάστασης. Εμείς κινηθήκαμε και στους δύο αυτούς στόχους, θεωρώ ότι κάναμε τα δέοντα και θα βοηθήσουν στους επόμενους αγώνες την ομάδα μας».



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/09/blog-post_797.html
 
Top