Η εμπειρία του Ολυμπιακού, αλλά και η ικανότητα του Μήτρογλου… ανησυχούν τον Φόρσμπεργκ, που όμως μιλά μόνο για νίκη της Μάλμε στο "gazzetta.gr"!



Αναλυτικά...



Ο Ρόζενμπεργκ έχει το πλούσιο βιογραφικό, αλλά ο Εμίλ Φόρσμπεργκ είναι ο… πονοκέφαλος για τον Μίτσελ. Ο κινητήριος μοχλός της Μάλμε κάνει τα πάντα στο γήπεδο, δημιουργεί, μοιράζει και σκοράρει. Αλλωστε, είναι ο πρώτος σκόρερ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, ενώ σουτάρει εύκολα και με τα δυο πόδια. Ο ηγέτης των Σουηδών μιλάει για τον «τελικό» της Τετάρτης, τον ενθουσιασμό που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και τον Κώστα Μήτρογλου, τον παίκτη που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω!



-Πως αισθάνεσαι λίγες ώρες πριν τη σέντρα του πρώτου εντός έδρας ματς της Μάλμε στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Εξαιρετικά. Υπάρχει λίγο άγχος, αλλά περισσότερο ανυπομονησία για το ματς με τον Ολυμπιακό. Είμαστε πανέτοιμοι, ενθουσιασμένοι και ευελπιστούμε αυτός ο ενθουσιασμός να βγει και στο ματς.



- Είναι «Τελικός» το ματς της Τετάρτης για τη Μάλμε;

Μπορώ να τον χαρακτηρίσω κι έτσι, αφού πρέπει στην έδρα μας να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα. Στόχος μας να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, έχουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να κερδίσουμε.



- Είδες το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο. Πως περιμένεις τον αντίπαλό σας;

Θα έρθει να νικήσει. Όταν πετυχαίνεις ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα, η ψυχολογία είναι στα ύψη. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πως με νίκη μπορεί να μπει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη της πρόκρισης, αλλά θα κάνουμε τα πάντα να μην τον αφήσουμε.



- Σας φοβίζει κάτι από τον αντίπαλό σας;

Είμαστε ομάδα χωρίς πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τον Ολυμπιακό. Τον σεβόμαστε, ξέρουμε τη διαρκή παρουσία του στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορώ να πω πως φοβόμαστε. Εξάλλου, εντός έδρας έχουμε δείξει πως είμαστε ικανοί να κάνουμε τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι συμπαγής ομάδα και πρέπει να τον πιέσεις σωστά. Αν το κάνεις με λάθος τρόπο μπορεί να το πληρώσεις…



- Ο Ολυμπιακός τι πρέπει να φοβηθεί από τη Μάλμε;

Την έδρα μας, όπως αποδείξαμε και με τη Σάλτσμπουργκ. Εχουμε ενθουσιασμό και τρελή ενέργεια την οποία βγάζουμε στο γήπεδο. Πιστεύω πως μπορούμε να δυσκολέψουμε κάθε αντίπαλο, αφού η ταχύτητα και η ενέργεια μας δίνουν το πάνω χέρι. Επίσης είμαστε ομάδα που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους και με διαφορετικούς παίκτες.



- Μπορεί ο Ρόζενμπεργκ να έχει το μεγάλο όνομα, όμως για πολλούς εσύ είσαι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Εγω κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου. Μου αρέσει να παίρνω πάνω μου ενέργειες να σουτάρω όταν βρίσκω χώρους και να σκοράρω. Όμως η Μάλμε βρίσκεται σε αυτή τη θέση λόγω ομαδικής δουλειάς που έχει γίνει. Ετσι, είμαστε στην κορυφή, έτσι βρεθήκαμε στους ομίλους της διοργάνωσης.



- Πως σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό;

Αυτό θα το… μάθουμε τα τελευταία 24ωρα του ματς, όπως θα γίνει και λεπτομερέστατη ανάλυση. Αυτό που θα επιδιώξουμε να κάνουμε είναι να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα. Ξέρουμε τους παίκτες που θα μας δυσκολέψουν και στόχος είναι με την ενέργεια που θα βγάλουμε να βάλουμε πολύ δύσκολα στον αντίπαλό μας



- Ποιοι είναι οι παίκτες που σας… προβληματίζουν;

Σίγουρα πρέπει να κλείσουμε καλά τον Μήτρογλου. Τον ξέρουμε πολύ καλά, είναι εξαιρετικός σκόρερ και χρειάζονται σωστές λύσεις να μην τον αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι του. Με την Ατλέτικο τα πήγε εξαιρετικά η μεσαία γραμμή του αντιπάλου και η εμπειρία βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον Αμπιντάλ, αλλά και τον Αφελάι. Δυο τόσο έμπειροι παίκτες που ξέρουν πολύ καλά πώς να συμπεριφερθούν στο γήπεδο. Ο Ντουρμάζ είναι εξαιρετικός παίκτης, ταχύτατος και μπορεί να μας δυσκολέψει αρκετά.



- Βγαίνει μια σιγουριά τις τελευταίες ημέρες από την ομάδα σου για νικηφόρο αποτέλεσμα. Από πού πηγάζει;

Έχουμε καλή ομάδα, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, πιστεύουμε αρκετά σε μας και αισιοδοξούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο, άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο απέναντι σε μια τόσο έμπειρη ομάδα.



- Αν θα μιλούσες με πιθανότητες;

Δεν μπορώ να πω νούμερα αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε.





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/09/blog-post_2432.html
 
Top