Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου! Ποιον Πράσινο κράζει και για ποιο λόγο; Η μάνα καημένη, ο τραγέλαφος και τα σούργελα...



Αναλυτικά:



Είδα πολλά ματς το Σαββατοκύριακο, από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Πάμε να ξεκινήσουμε από τον Ολυμπιακό ο οποίος θα πάρει το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς διαφορά πάλι. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα το πάρει με 15 βαθμούς διαφορά ή με 25 βαθμούς. Εγώ περίμενα το τεστ με την Ατλέτικο, εκεί τελείωσε για εμένα το θέμα.



Με τη Βέροια ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος από το τρομερό ματς της Τρίτης. Άλλωστε και άλλες ομάδες που έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν κουρασμένες, και η Ατλέτικο έκανε γκέλα στην Ισπανία με τη Θέλτα, και η Μπιλμπάο. Ήμασταν λίγο κουμπωμένοι λοιπόν στο Καραϊσκάκη. Έκανε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, όλη η δουλειά είχαμε πει ότι είναι ο Μήτρογλου να στρώσει κι άλλο, να ανεβάσει τις ταχύτητές του. Έδωσε άλλο χρώμα η επιστροφή του, είναι συνεχώς μέσα στο γκολ.



Να ξέρετε και ο Παραγουανός είναι καλός κυνηγός, στα λίγα λεπτά που τον έχω δει μπορώ να το πω. Είναι μικρός σε ηλικία, μπορεί να βγει ωραία περίπτωση αυτός. Γρήγορος και κοντρολαρισμένος, χώνεται, πάει στο γκολ, έχει το στιλ του κυνηγού που μου αρέσει.



Η Βέροια δεν ήταν άσχημη, όμως δεν έκανε ευκαιρίες, ο προπονητής της ο Γκρανέρο στο 1-0 έβγαλε σέντερ μπακ και έβαλε κυνηγό ρισκάροντας και τελικά το 1-0 έγινε 3-0 στο άψε σβήσε.



Ο Γιαννούλης ήταν τρακαρισμένος, μέτριος ήταν. Ο Αυλωνίτης με τον Μποτία δεν πιέστηκαν, δεν φτιάχνουν όμως παιχνίδι από πίσω. Όταν γυρίσει ο Σιόβας -αν είναι στα καλά του- θα γίνει πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός.



Τον ψηλό το μαύρο που βάζει η Βέροια στα άκρα, κάνουν λάθος εκεί που τον βάζουν, αυτός είναι μάνα καημένη για να παίξει σέντερ φορ. Ωραίος παίκτης, γρήγορος.



Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Έκαναν λάθη και οι δύο άμυνες, αυτός ο προπονητής του Πλατανιά ο Χριστόπουλος τραγέλαφος, διαφημισμένος από τους δημοσιογράφους.



Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ζωντανός, καλός παίκτης αυτός ο νεαρός ο γιος του Δώνη, μπορεί να εξελιχθεί αν τον προσέξουνε. Καλό κορμί, και γρήγορος, μπορεί να γίνει και πιο γρήγορος άμα δουλέψει. Αυτός μπορεί να βγει και να παίξει στην Εθνική ομάδα.



Έκανε καλές αλλαγές ο Αναστασίου, πιο πολύ μου άρεσε που έβγαλε αυτόν τον ανύπαρκτο ποδοσφαιριστή τον Πέτριτς, ένα πράγμα που δεν το βλέπεις πουθενά στο γήπεδο, μόνο η φανέλα του υπάρχει. Και έβαλε τον Μπούρμπο μέσα για να παίξει στο τέλος 5-3-2. Πολύ καλά έκανε για να κλειδώσει το ματς. Με Τριανταφυλλόπουλο, Σίλτενφελντ, Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας.



Η Γιουβέντους με το 5-3-2 πάει εξαιρετικά, την είδα με τη Μίλαν στο διπλό που έκανε, μας ενδιαφέρει η Γιουβέντους γιατί θα έρθει στο Καραϊσκάκη σε λίγο καιρό, να ξέρετε αυτοί θα έρθουν εδώ ως σκυλιά του πολέμου. Θα είναι πιο δύσκολο το ματς απ΄ ότι με την Ατλέτικο. Θα το αφήσω το κομμάτι της Γιουβέντους με τη Μίλαν για να το αναλύσω στη στήλη μετά το ματς του Ολυμπιακού στην Πάτρα.



Κάποιοι άσχετοι είπαν ότι η Μάντσεστερ παίζει 3-5-2. Πού το είδαν; Και με τη Λέστερ που διασύρθηκε, δεν έπαιξε 3-5-2. Με ρόμβο έπαιξε στο κέντρο. 4 πίσω, ο Μπλιντ κόφτης, στην επίθεση Φαν Πέρσι με Φαλκάο, πίσω τους ο Ρούνεϊ, και πιο πίσω ο Ερέρα με τον Ντι Μαρία.



Πού να παίξει 3-5-2 ο Φαν Χάαλ με αυτήν την άμυνα που έχει σούργελα. Μιλάμε για σούργελα, γελοία κατάσταση, πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο. Νικούσε η Μάντσεστερ 0-2, νικούσε 1-3 και τελικά έχασε 5-3 από τη Λέστερ, κάθε κατεβασιά οι άλλοι έμπαιναν στα δίχτυα!



Ενώ ο Φαν Χάαλ τα πήγε εξαιρετικά στο Μουντιάλ, έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια στη Μάντσεστερ. Αυτά που έκανε με τη Λέστερ, με έβγαλαν έξω από τα ρούχα μου. Καθόταν στον πάγκο λες και τον πονάνε τα γόνατά του, ενώ ο Μουρίνιο είναι όρθιος να τον βλέπουν οι παίκτες. Καθόταν ο Φαν Χάαλ και σημείωνε. Τι σημειώνεις ρε, έδειχνες σαν γέρος.



Το πιο τρελό απ΄ όλα ήταν που βγήκε με αλλαγή ο Ντι Μαρία ενώ ήταν ο καλύτερος παίκτης, αυτός τράβαγε τη Μάντσεστερ. Βγάζει και τον Φαλκάο ο οποίος εδώ που τα λέμε πέρα από την ενέργεια στο ένα γκολ, μετά δεν φάνηκε στο γήπεδο. Και βάζει μέσα τον Μάτα στη θέση του Ντι Μαρία, ήταν ανύπαρκτος ο Μάτα, ήταν και τσατισμένος που έφαγε πάγκο. Βάζει και τον Γιαννουζάι. Ποιος Γιαννουζάι, έχεις τρελαθεί; Λευκή πετσέτα έριξε. Με τον Φαν Πέρσι μέσα στα 31 να περπατάει.



Με έναν πιτσιρικά ψηλό μαύρο στόπερ που προωθούνε από τις Ακαδημίες, με τον Έβανς, με τον Ράφαελ τον κοντό, με τον Ρόχο αγνώριστο σε σχέση με το Μουντιάλ, με τον Σμόλινγκ που μπήκε αλλαγή στη θέση του Έβανς, με έναν τερματοφύλακα ανέκδοτο τον Ντε Χεά, μία άμυνα τραγική. Πλάγια μπακ, σέντερ μπακ, τερματοφύλακας, μαύρα χάλια.



Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει με εύκολες ομάδες και πάει καλά, αλλά βλέπω μια διαφορά από πέρσι: Είναι πιο γρήγορος. Είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ από πέρσι. Και έχει πιο εύκολο το γκολ. Ανεβασμένος ο Αθανασιάδης, είχα μιλήσει για το έγκλημα του Ρανιέρι που δεν τον έβαλε με την Ρουμανία εδώ.



Εκείνος που περνάει κρίση είναι ο Ατρόμητος. Έχει δυσκολία στο σκοράρισμα. Τώρα μέσα στο Περιστέρι θα γίνει δυνατό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος θέλει προσοχή από τον Ολυμπιακό διότι θα παίξει τα τελευταίο του χαρτί για να μην μείνει πίσω στη βαθμολογία νωρίς- νωρίς στο πρωτάθλημα.



Ο Ρονάλντο έκανε τρελά πράγματα στην 8άρα της Ρεάλ, μου αρέσει που κάποιοι ζήταγαν να πάει η Χρυσή Μπάλα στον Ριμπερί. Γελοία κατάσταση. Χωνέψτε το, παίκτης σαν τον Ρονάλντο δεν υπάρχει! Είναι μακράν του Μέσι -αυτήν την εποχή- ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ανθρωπότητα.





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/09/blog-post_4960.html
 
Top