Τα έκανε... όλα απόψε ο Κώστας Φορτούνης στα Γιάννενα. Με ηγέτη τον διεθνή μεσοεπιθετικό, που σκόραρε δύο φορές και σέρβιρε... στον Ντουρμάζ, ο Ολυμπιακός πέρασε πολύ άνετα από την έδρα του ΠΑΣ με 0-3.

Με οδηγό τον "Φορτου" ο Ολυμπιακός έσπασε... την κακή παράδοση στους «Ζωσιμάδες» (δύο σερί ήττες) και με ακόμα μια νίκη κόντρα στον ΠΑΣ, αυτή τη φορά, συνέχισε με νίκες στη Σούπερ Λίγκα.

Καθάρισαν από το πρώτο 45λεπτο το ματς στους Ζωσιμάδες οι ερυθρόλευκοι. Με μπροστάρη τον Φορτούνη, πρώτα με όμορφη εκτέλεση φάουλ (13’) και στη συνέχεια με πέναλτι (25’ χέρι ο Μανιάς) η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έφτασε εύκολα στο 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας απλά συντήρηση δυνάμεων, οι ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το τρίποντο με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να σερβίρει στον Ντουρμάζ το 3-0 στο 57ο λεπτό.

Μικρο-ανησυχία με Μποτία, που αποχώρησε στο 51ο λεπτό, λόγω χτυπήματος που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο.


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο ματς. Με την τριπλέτα των Ντουρμάζ-Πάρντο-Φορτούνη να κάνει ό,τι θέλει οι ερυθρόλευκοι ζόρισαν από τα πρώτα λεπτά την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία βρισκόταν σε... σύγχυση. Τελικά, οι παίκτες του Σίλβα πέτυχαν τον στόχο τους με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 13ο λεπτό. Οι παίκτες του Πετράκη ανέβασαν τις γραμμές τους και... προσπάθησαν να πλησιάσουν για πρώτη φορά την εστία του Ρομπέρτο αλλά χωρίς να τον ενοχλήσουν.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς και παρόλο που η απόδοσή του δεν ήταν ίδια με το ξεκίνημα, μπόρεσε χάρη σε μια ανούσια ενέργεια του Μανιά να διπλασιάσει τα τέρματά του με πέναλτι του Φορτούνη στο 25ο λεπτό. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, ενώ κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων στον χώρο του κέντρου. Ο ΠΑΣ αφού ηρέμησε κάπως στα μετόπισθεν, προσπάθησε να ψάξει με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας τον Ίλιτς, ο οποίος εξουδετερώθηκε από τους Σιόβα και Μποτία. Το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται εύκολα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΣ δεν έκανε ούτε... τελική.

Κακό παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου στους Ζωσιμάδες. Ο Ολυμπιακός έχοντας ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων, κατέβασε στροφές κι έδωσε περισσότερους χώρους στους παίκτες του Πετράκη, που έβγαλαν έστω και με δυσκολία τις πρώτες τους... τελικές στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας πιο συντηρητικά χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και με δημιουργό –αυτή την φορά- τον Φορτούνη «κλείδωσαν» το τρίποντο με τον Ντουρμάζ στο 57’. Από εκεί και πέρα όλα έδεινχναν να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα...

Ο Μάρκο Σίλβα άφησε πιο ελεύθερη την ομάδα του και για πρώτη φορά ο ΠΑΣ προσπάθησε για το γκολ της τιμής, που όμως δεν ήρθε. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια αξιόλογη στιγμή, ενώ ο ρυθμός στην αναμέτρηση είχε χαθεί από το 70’. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε άνετα στο 0-3 κι «έσπασε» την παράδοση των γηπεδούχων που μετρούσαν δύο σερί νίκες.


ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μανιάς (73’ Φερφελής), Ναδάλες, Ακόστα, Τσουκάλας, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ηλιάδης (77’ Καρανίκας), Ίλιτς

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Νικολιάς, Σκόνδρας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μποτία (51΄ Ντα Κόστα), Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντουρμάζ, Πάρντο (79’ Σεμπά), Ιντέγε (85’ Πουλίδο)

Στον πάγκο: Καπίνο, Μανιάτης, Κασάμι, Κολοβός


Δείτε τα γκολ από την κάμερα της Nova...

Το 0-1 του Φορτούνη ΕΔΩ

Το 0-2 του Φορτούνη ΕΔΩ

Το 0-3 του Ντουρμάζ ΕΔΩ

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/01/3-videos.html
 
Top