Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μάρκο Πάντελιτς για τον Σάσα Ζντιέλαρ.

Ο Σέρβος παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού δήλωσε στον «Γαύρο» ότι γνωρίζει καλά τον συμπατριώτη του νεαρό μέσο των ερυθρόλευκων, ενώ υπογράμμισε ότι καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να... κοντράρει τους νταμπλούχους.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τον Σάσα Ζντιέλαρ, τον συμπατριώτη του που κάνει τα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό: «Τον ξέρω πολύ καλά τον Ζντιέλαρ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει πραγματικά δύναμη στην ομάδα με τη δουλειά του στη μεσαία γραμμή. Το σημαντικό είναι ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής. Διακρίνει το ταλέντο του, ξέρει πως δουλεύει και του δίνει ευκαιρίες. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε μία ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, από την άλλη πλευρά, όμως, έχει τόσο μεγάλη διαφορά η ομάδα μας από τις υπόλοιπες στην Ελλάδα, που μπορούν αυτά τα νέα παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες. Ο Ζντιέλαρ είναι ένας πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και αυτό θα το κάνει σωστά. Δεν κοιτάζει να πραγματοποιήσει ντρίμπλες ή να ψάξει τα σουτ. Βοηθάει στην άμυνα, πιέζει την μπάλα και τη μοιράζει σωστά. Είναι μικρός ακόμα και σίγουρα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά ένας έξυπνος διακρίνεται ακριβώς από αυτό το στοιχείο: προσπαθεί να κάνει καλά αυτό που γνωρίζει».

Για τη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε αντίπαλο. Καμία ομάδα δεν μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό. Κάτι πάει να κάνει η ΑΕΚ, που παρουσιάζει μία βελτίωση, αλλά κι αυτή θα δείξει αν μπορεί να μας ανταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή αρχή, έμεινε όμως εκεί, ενώ ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ μπροστά από τους υπολοίπους και είναι φυσιολογικό που έχει αναπτύξει τόσο μεγάλη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του Champions League, έλειψαν όμως κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος. Εγώ πίστευα ότι θα νικούσαμε στο Λονδίνο και όλοι εδώ μου έλεγαν ότι είμαι τρελός! Μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ, αναγνώριζαν ότι είχα δίκιο. Στα τελευταία παιχνίδια των ομίλων, όμως, έλειψε από την ομάδα αυτό το… κάτι, το λίγο που θα έδινε την πρόκριση».

Για τη δική του παρουσία στους ερυθρόλευκους: «Θεωρώ ότι είχα σημαντικό ρόλο στην ομάδα κι ας μην έπαιζα πολύ. Ήρθα στον Ολυμπιακό με την καρδιά μου και πέρασα τρία φανταστικά χρόνια. Το πρωτάθλημα τότε νομίζω ότι ήταν πιο δυνατό και το μοναδικό μου μέλημα ήταν να ωφελήσω, με τη συνολική μου παρουσία, την ομάδα. Κατακτήσαμε τρεις τίτλους και έλαβα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Έχουμε ένα δέσιμο που δε θα σπάσει ποτέ! Ακόμα και τώρα λέω πως, για όσα έζησα στον Ολυμπιακό, για τους ανθρώπους που γνώρισα, ξεκινώντας φυσικά από τον πρόεδρο, πήρα την πιο σωστή απόφαση που αποδέχθηκα τότε την πρόταση που μου έγινε. Την αγάπη του κόσμου και το τεράστιο ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό δε θα τα ξεχάσω ποτέ! Σε αυτή την τριετία κατάλαβα απόλυτα ότι Έλληνες και Σέρβοι είμαστε ίδιοι άνθρωποι».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/01/blog-post766.html
 
Top