Nα λοιπόν που ακόμα ένα αποτέλεσμα χθες στον όμιλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήρθε για ν'αποδείξει ακόμα μία φορά ότι μιλάμε για τον όμιλο του "θανάτου"!

Ματσάρα λοιπόν στην Βαρκελώνη και τεράστιο "διπλό" της Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση επί της Μπαρτσελόνα στην παράταση (δείτε περισσότερα και βίντεο highlights εδώ), που προερχόταν από επίσης τεράστιο "διπλό" μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με buzzer beater του Nτόελμαν.

Κανείς δεν ξέρει αν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα... βοηθάει τον Ολυμπιακό, αφού ναι μεν η Μπαρτσελόνα που έχασε με 12 πόντους στο ΣΕΦ μένει πίσω στη βαθμολογία, ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό, αλλά μπαίνει στην εξίσωση της πρόκρισης ακόμα μία ομάδα, η Λαμποράλ, που μετά την επιστροφή του Μπέρτανς δείχνει ικανή για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη από την έδρα της την 2η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 και την έχει στο ΣΕΦ, θα τολμήσουμε να πούμε ότι μάλλον... βόλεψε αυτό το "διπλό" χθες στο Ισπανικό ντέρμπι.

Μέσα σε όλα, κάποιοι θεωρούν την Χίμκι φαβορί, αλλά λίγοι έχουν προσέξει ότι στις 5 πρώτες αγωνιστικές έχει δώσει 4 (!!!) αγώνες στην έδρα της. Βέβαια, έχει κάνει 4/4 στην Μόσχα με ΤΣΣΚΑ Μ. - Λαμποράλ - Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις  αλλά δεν παύει να είναι εντός έδρας. Μία φορά που βγήκε από τη Ρωσία έχασε με... σχεδόν 20άρα στη Βαρκελώνη.

Όπως και να έχει, ο αγώνας της 6ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Χίμκι είναι αγώνας δίχως αύριο για την ομάδα μας. Με ήττα, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα του αποκλεισμού όσο σκληρό και αν είναι και όσες αγωνιστές και αν υπάρχουν μέχρι το τέλος του ΤΟΡ 16. Ο Ολυμπιακός στον συγκεκριμένο αγώνα θα έχει τον Αγραβάνη στο ρόστερ, θα έχει και τον Λοτζέσκι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση απ'ότι τον είδαμε στην Μαδρίτη, αλλά δεν θα έχει τον πιο φορμαρισμένο του παίκτη, τον Ντάνιελ Χάκετ που απέναντι σε Σβεντ και Ράις θα ήταν ότι καλύτερο...

Αν εκείνη τη μέρα στο ΣΕΦ υπάρχει έστω και ένα κάθισμα άδειο, ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τις ευθύνες του απέναντι σε αυτή την ομάδα. Όχι μετά από κάθε ήττα να βγαίνουμε και να λέμε τα δικά μας στα social media και να μοιράζουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά, χωρίς προηγούμενα να έχουμε κάνει εμείς οι ίδιοι το χρέος μας απέναντι σ'αυτή την ομάδα! 

Η ομάδα σε αγώνες με γεμάτο ΣΕΦ έχει να παρουσιάσει την μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (εύκολα) και επίσης εύκολα τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκου που έφτασε στα όρια του... διασυρμού. 

Με... μισο-γεμάτο ΣΕΦ έχει να παρουσιάσει την ήττα από την... Μπάμπεργκ, και με άδειο ΣΕΦ (λόγω τιμωρίας) την ήττα από τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας. Όσοι λοιπόν έχουμε απαιτήσεις, καλό είναι να έχουμε και υποχρεώσεις. Το λέω και το ξαναλέω, μπορεί να έχω γίνει κουραστικός αλλά για τους παίκτες δεν υπάρχει μεγαλύτερη πηγή ενέργειας από το γεμάτο ΣΕΦ. Ελπίζω να το καταλάβουμε όλοι και να σπεύσουμε να εξαφανίσουμε τα εισιτήρια με την Χίμκι από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους.

Λάθη έχουν γίνουν, και στην στελέχωση του ρόστερ, ίσως και στη διαχείρηση αυτού, αλλά η δική μας δουλειά δεν είναι να κάνουμε... κουτσομπολιά στα social media, αλλά να ματώνουμε τη φωνή μας γι'αυτή την ομάδα. 

Σε ότι αφορά αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος, το κενό που υπάρχει στη θέση 4-5, θα πω ότι θέλω να πιστεύω πως με νίκη επί της Χίμκι (άρα και προοπτικη πρόκρισης) ο Ολυμπιακός θα κινηθεί να πάρει παίκτη. Η χρονιά δεν βγαίνει διαφορετικά, ο Πρίντεζης έχει "σκάσει", ο Τσαϊρέλης τι υπάρχει τι δεν υπάρχει είναι το ίδιο και το αυτό, ενώ στα σέντερ αν υπάρξει έστω ένας... πυρετός πριν από έναν αγώνα-φωτιά η ομάδα θα μείνει γυμνή. Το πάθημα στη Μαδρίτη με τον μικρο-τραυματισμό του Αγραβάνη ήταν καμπάνα, όχι απλά καμπανάκι.

Το αν ο παίκτης που ΠΡΕΠΕΙ ν'αποκτηθεί θα  είναι 4άρι, 5άρι, ή κάτι... ενδιάμεσο το γνωρίζει το προπονητικό τιμ και δεν είναι δική μας δουλειά. Απλά θεωρούμε ότι είναι κρίμα η ομάδα να έχει κάνει τέτοιες κινήσεις το καλοκαίρι, να έχει κάνει πολλές διορθωτικές κινήσεις στο καταχείμωνο και να της λείπει ένας παίκτης που θα δώσει το κάτι παραπάνω σε επίπεδα ενέργειας και λύσεων και να... κολλάμε σε αυτό. Τόσα λεφτά έχουν ρίξει οι πρόεδροι δε θα κάνουν οικονομία τώρα, το πιστεύουμε και με το παραπάνω. Παίκτες υπάρχουν, χρόνος υπάρχει, θέληση για ισχυρό Ολυμπιακό επίσης άρα... αναμένουμε! Άλλωστε, σε μία στραβή χρονιά, ακόμα και αν αποκλειστείς θα πρέπει να ξέρεις ότι το πάλεψες (διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες και κόσμος), ότι έδωσες τα πάντα και το γνωστό... "never give up" συνεχίζει να ΙΣΧΥΕΙ! 

Για τα τεχνικά θέματα δεν θα πούμε απολύτως τίποτα, άλλωστε δεν είμαστε ειδικοί σαν κάποιους άλλους. Ο Σφαιρόπουλος ακόμα και όταν... κοιμάται στο κρεβάτι του ξέρει τουλάχιστον 100 φορές περισσότερα από όλους αυτούς τους ειδικούς μαζί. Ζει την ομάδα καθημερινά για πολλές ώρες, ξέρει με κάθε λεπτομέρεια τι έχει ανάγκη ο κάθε παίκτης και πως θ'αποδώσει καλύτερα. Σαφώς πλέον νιώθει και αυτός την πίεση, όπως και οι παίκτες, γι'αυτό τονίζω και ξανατονίζω την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της ομάδας από τον κόσμο. Μόνο έτσι θα πάρει μπροστά, θ'ανεβάσει ψυχολογία και θα ξαναδούμε τον γνωστό Ολυμπιακό. Τίποτα δεν έχει χαθεί, αλλά θα χαθούν τα πάντα αν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν κατανοήσουμε τον χαρακτηρισμό ΑΓΩΝΑΣ-ΤΕΛΙΚΟΣ με την Χίμκι στο ΣΕΦ...

Και μην ξεχνάει κανείς... Άθλημα "ψυχολογίας" περισσότερο από το μπάσκετ δεν υπάρχει! 


http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/01/videos_30.html
 
Top