Ο δρόμος του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς να... «γράψει» στο παθητικό του ούτε μία ήττα περνάει σήμερα από τα Ιωάννινα (19.30, NS1), για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που τα προηγούμενα δύο χρόνια τούς είχε υποχρεώσει σε ισάριθμες ήττες. Με 3-1 είχε κερδίσει η ομάδα της Ηπείρου το 2015, με 2-0 το 2014.

Είναι η έδρα στην οποία οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την τελευταία τους ήττα στο πρωτάθλημα. Από τις 5 Απριλίου 2015, όταν και έχασαν 3-1 μέχρι σήμερα, μετρούν 21 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ο Μάρκο Σίλβα έχει... συνήθειο να διαβάζει τα όσα έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι τα προηγούμενα χρόνια με κάθε αντίπαλο που βρίσκει στο φετινό… οδοιπορικό. Είδε λοιπόν ότι ο ΠΑΣ είχε εξελιχθεί σε κακό... μπελά του Ολυμπιακού, άσχετα αν οι νταμπλούχοι και τις δύο φορές που είχαν ανέβει στα Γιάννενα είχαν πάει ουσιαστικά αδιάφοροι βαθμολογικά και με πολλές «ρεζέρβες».

Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τονίσει στους παίκτες του τη σημασία τού αήττητου στον δρόμο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Είναι ένας στόχος που τον έχουν βάλει για τα καλά στο μυαλό τους οι παίκτες του Θρύλου, αλλά που και που ο Σίλβα τούς το... υπενθυμίζει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του για την αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων», στην τελευταία προπόνηση φάνηκε να «δείχνει» ενδεκάδα. Και πάλι όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι ο Σίλβα θα επιλέξει στο αρχικό σχήμα όσους δοκίμασε χθες (30/1) με τους βασικούς στο δίτερμα.

Για την ακρίβεια είχε μαζί τους Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνη, Πάρντο, Ντουρμάζ και Ιντέγε. Είχε δηλαδή την ενδεκάδα του 5-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Από αυτούς σίγουρα δεν θα παίξει ο Καπίνο, καθώς ο Ρομπέρτο θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία.

Επίσης, θέση διεκδικούν και οι Κασάμι, Σεμπά αντί των Ζντιέλαρ, Πάρντο αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάρκο Σίλβα δεν υπολογίζει τους Τσόρι, Καμπιάσο, Μπουχαλάκη, Ερνάνι, Φουστέρ, Σαλίνο και Αυλωνίτη.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/01/blog-post5768.html
 
Top