"ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΛΙΝΤΖΕΡΗ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011"



"...Η οξεία οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι κατά κοινή ομολογία η μεγαλύτερη της μεταπολεμικής περιόδου. Το έλλειμμα, το χρέος και η απουσία ανταγωνιστικότητας είναι τα 3 μείζονα ενδογενή προβλήματα που συνθέτουν την κρίση και εκπέμπουν ένα ηχηρό SOS.
Χρόνια τώρα υποβαθμίζαμε το γεγονός ότι η χώρα καταναλώνει περισσότερα απ'όσα παράγει. Αγνοούσαμε επιδεικτικά ότι ζούσαμε με δανεικά.Ανεχόμασταν τη λειτουργία ενός προβληματικού δημόσιου τομέα. Απολαμβάναμε τα πρόσκαιρα κέρδη και οφέλη,αγνοώντας τις μακροπρόθεσμες ζημιές.
Σήμερα όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οφείλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα.
Να αναγνωρίσουμε ότι υπεύθυνες είναι όλες εκείνες οι πολιτικές που υποτίμησαν την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας της χώρας.

..."Η μεγάλη οικονομική κρίση καλεί όλους μας να τραβήξουμε την κουρτίνα στην άκρη. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και είναι γνωστά. Δε μπορούμε να τα κρύβουμε ή να τα προσπερνάμε.
Ακούγονται πολλά για το μνημόνιο. Η Ελλάδα πριν ένα χρόνο είχε να διαλέξει ανάμεσα στην χρεοκοπία ή στη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει σκληρά να ξανασταθεί στα πόδια της .Τρίτος δρόμος ούτε υπήρξε όυτε προτάθηκε από κανένα. Δε μπορώ να φανταστώ καμία ελληνική Κυβέρνηση που θα επέλεγε διαφορετικά. Η επιλογή της πτώχευσης που κάποιοι αβασάνιστα υπάινίσσονται θα συνιστούσε απονενοημένη κίνηση εθνικής αυτοκτονίας,φτώχειας και παρακμής για αρκετές γενεές Ελλήνων.

Σήμερα όμως δε βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το δίλημμα . Αυτό πέρασε και  απαντήθηκε. Σε κάθε περίπτωση θα κριθεί ιστορικά.

Ας σταματήσει λοιπόν η αντιπολίτευση να αναζητά υπεύθυνους για τους υπαίτιους του μνημονίου. Ας κοιτάξει στον καθρέφτη κια θα τον δεί. Αλλά και η ελάσσονα αντιπολίτευση ας πάψει να εκμεταλλεύται τα συναισθήματα των πολιτών.

....Υπόλογη είναι στο σύνολο της η πολιτική τάξη της χώρας μας και η καταστροφική πολιτικής της τελευταίας 6ετίας.

Η Ελλάδα σήμερα για να έχει μερίδιο στο μέλλον οφείλει να θέσει ένα νέο εθνικό μετρήσιμο στόχο.
Η παραγωγική Ελλάδα μπορεί να είναι ο νέος εθνικός μετρήσιμος στόχος.

Οι πολίτες μας παρακολουθούν όλους μς αγωνία.Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων . Να προτάξουμε το κοινωνικό όφελος στο πολιτικό κόστος. Να εγκαταλείψουμε τις άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις.

..."Πρέπει να βάλουμε τέλος στο σπάταλο και διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κράτος. Οι πολίτες κατανοούν την ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συναινέσουν σε πολιτικές που να αναδιανέμουν τον κοινωνικό πλούτο προς όφελος των προνομιούχων.

Όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το διακύβευμα είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της Ελλάδας και όχι το κυβερνητικό παρόν της παράταξης μας. Ούτε η κυβερνησιμότητα της αντιπολίτευσης.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2010/12/6.html#ixzz18neZx12l
 
Top